Antena 3 CNN Actualitate Bătrânul rătăcit în Londra: "Am încercat să nu încalc regulile de circulaţie. Tot timpul mă rugam la Dumnezeu"

Bătrânul rătăcit în Londra: "Am încercat să nu încalc regulile de circulaţie. Tot timpul mă rugam la Dumnezeu"

Bătrânul rătăcit în Londra: "Am încercat să nu încalc regulile de circulaţie. Tot timpul mă rugam la Dumnezeu"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
19 Ian 2014   •   18:18

Maramureşeanul de 63 de ani dispărut la Londra, după ce s-a pierdut de fiul său într-o staţie de metrou, a ajuns vedetă în Marea Britanie. Omul nu ştie o boabă de engleză, dar a reuşit să se întoarcă la familia lui, după trei zile de peripeţii.

"Am încercat să nu încalc regulile de circulaţie, să stau îmbrăcat bine, unde am stat, nu am consumat alcool. Tot timpul mă rugam la Sfântul Dumnezeu", le-a spus bătrânul jurnaliştilor de la Antena 1.

După trei zile şi trei nopţi în care a rătăcit pe străzile Londrei, românul de 63 de ani a reuşit să se facă auzit. După ce s-a oprit într-un restaurant ca să bea un pahar de apă, şi-a văzut fotografia în paginile unui ziar.

"Eu, să nu mă plictisesc, am cerut să-mi dea să citesc ziarul. Şi-mi văd poza în ziar. (...) În restaurant eram în altă ţinută, nu cum am fost prezentat (n.r.: în ziar)", le-a mai spus el jurnaliştilor.

Fotografia din ziar îl înfăţişa purtând căciula de astrahan şi cojoc de maramureşean. I-a fost greu până i-a convins pe chelneri că este vorba despre el.

"Practic, s-a găsit singur, pentru că Poliţia nu a reuşit să facă nimic în toate aceste zile. A încercat să vorbească cu două echipaje de poliţie. Nu l-au băgat în seamă, pentru că ei credeau că este cerşetor. El nu putea să comunice cu ei", a afirmat Alina Belea, fiica bătrânului rătăcit.

Vestea disparţiei maramureşeaneanului a fost preluată de toată presa britanică.  Bătrânul a fost găsit la peste 22 de kilometri de staţia de metrou de unde a dispărut.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close