Antena 3 CNN Actualitate Bebeluş de 5 luni, mort de TBC la ”Marius Nasta”. Dr. Mahler: Părinții au venit târziu la spital de teama COVID

Bebeluş de 5 luni, mort de TBC la ”Marius Nasta”. Dr. Mahler: Părinții au venit târziu la spital de teama COVID

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a afirmat că un bebeluș, în vârstă de cinci luni, a murit, joi, la spitalul pe care îl conduce, fiind bolnav de tuberculoză. Medicul susține că micuțul ar fi putut fi salvat dacă părinții l-ar fi adus la spital mai devreme.

Bebeluş de 5 luni, mort de TBC la ”Marius Nasta”. Dr. Mahler: Părinții au venit târziu la spital de teama COVID
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Apr 2021   •   08:39

"Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în «Marius Nasta» şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internați cu tuberculoză.

Este o realitate tristă și dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate - de frica infecției COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an - ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a declarat Beatrice Mahler, joi seară, la Digi 24, citat de news.ro.

Bebelușul ar fi putut fi salvat dacă ajungea mai repede la medic

Medicul a subliniat faptul că bebelușul ar fi putut fi salvat "cu siguranţă, dacă ar fi ajuns mai repede la medic". De asemenea, aceasta a spus că micuțul fusese vaccinat cu serul BCG, însă pentru ca vaccinul să-şi facă efectul este nevoie de timp.

Potrivit medicului, din ce în ce mai multe persoane aleg să rămână acasă și să nu meargă la medic de frică să nu se infecteze în cabinetul medical cu coronavirus. 

Totodată, Beatrice Mahler a anunțat că în Institutul "Marius Nasta" este internată şi o adolescentă de 14 ani care are TBC cu afectare cerebrală, boală din cauza căreia fata nu se mai poate deplasa decât în căruciorul cu rotile. 

Beatrice Mahler, apel pentru ca oamenii să meargă la medic

Ea a făcut un apel la populație să se prezinte la medic atunci când apar orice fel de probleme.

"Să nu amâne consultul la medic, să sune, să găsească calea, drumul către primul cabinet medical pentru a face acel consult minimal într-o primă etapă şi apoi consultul medicului specialist", a mai afirmat Mahler.

×
Subiecte în articol: beatrice bahler TBC
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close