Antena 3 CNN Actualitate BEC a decis clasarea tuturor cererilor de renumărare a voturilor

BEC a decis clasarea tuturor cererilor de renumărare a voturilor

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, vineri seara, să claseze toate cererile de renumărare a voturilor, urmând cel mai probabil ca sâmbătă să anunţe rezultatele finale. 

BEC a decis clasarea tuturor cererilor de renumărare a voturilor
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    02 Oct 2020   •   21:00

Decizia vine după ce biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a hotărât vineri să-şi decline către BEC competenţa în soluţionarea contestaţiilor şi anume soluţionarea solicitărilor de renumărare a voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5, transmite News.ro.

Publicaţia citată anunţă pe surse că decizia în ședința de vineri a biroului electoral municipal a fost luată cu opt voturi „pentru” şi şapte voturi „împotrivă”.

BEC a emis o notă „privind luarea măsurii clasării cererilor de renumărare şi a sesizărilor primite de Biroul Electoral Central care vizează circumscripţiile electorale ale căror procese-verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de Biroul Electoral Central în condiţiile art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare”.

Biroul electoral al sectorului 5 decisese iniţial renumărarea voturilor în câteva secţii de votare, potrivit candidatului PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu.

De asemenea, PSD depusese o solicitare de renumărare a voturilor la Sectorul 1. Social-democraţii au avut şi o cerere de anulare a alegerilor în Sectorul 1, respinsă însă de BEC. 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close