Antena 3 CNN Actualitate Belina, insula pe care nu o mai vrea nimeni. Ce se întâmplă acum în micul paradis de la Dunăre

Belina, insula pe care nu o mai vrea nimeni. Ce se întâmplă acum în micul paradis de la Dunăre

Belina, insula pe care nu o mai vrea nimeni. Ce se întâmplă acum în micul paradis de la Dunăre
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Oct 2017   •   10:22

Insula Belina este unul dintre punctele cheie ale scandalului care macină PSD. Liviu Dragnea a fost abandonat pe rând de toți cei care puteau sesiza Curtea Constituțională. Ultimul pe lista este Tudorel Toader, care îi transmite lui Dragnea că a redactat documentul și mai mult de atât nu va face.

Insula Belina rămâne un Paradis cu acces selectiv. Zona este, în acest moment, împărţită în trei. O parte administrată de o persoană fizică. O suprafaţă mică concesionată Primăriei Seaca şi cea mai mare parte - închiriată firmei Tel Drum.

Toți administratorii au obligaţia să asigure accesul populaţiei pentru recreere la malul lacurilor. O spune Dănuţ Cristescu, actualul Preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Predecesorul său este urmărit penal în afacerea Belina. Acum, Cristescu mărturiseşte că şi-ar dori să scape de Insulă.

Când Insula Belina a fost transferată din administrarea Apele Române, Consiliul Judeţean Teleorman şi-a asumat investiţii pe o perioadă de cinci ani.

În 2018, la expirarea contractului, Insula ar trebui să se întoarcă la vechiul proprietar, Apele Române.

Sunt vremuri tulburi pentru pescuit, o spune chiar şeful de judeţ.

Între timp, la Bucureşti, cei mai importanţi oameni în stat încă nu ştiu cine va sesiza Curtea Constituţională, de la care vor să afle dacă DNA are voie să ancheteze cum se iau deciziile în Guvern.

Până când factorii politici vor tranşa problema, DNA îşi continuă ancheta. Sevil Shhaideh este suspectă de abuz în serviciu, iar procurorii vor să o pună sub acuzare şi pe Rovana Plumb.


 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close