Antena 3 CNN Actualitate Cum să te ferești de hoți: 3 beneficii ale instalării echipamentelor video de protecție la domiciliu

Cum să te ferești de hoți: 3 beneficii ale instalării echipamentelor video de protecție la domiciliu

În urmă cu câțiva ani, instalarea echipamentelor video la domiciliu ca măsură de securitate era o decizie costisitoare și dificil de implementat pentru majoritatea familiilor.

Cum să te ferești de hoți: 3 beneficii ale instalării echipamentelor video de protecție la domiciliu
Sursa foto: Vasin Lee/Shutterstock
de Georgiana Adam    |    07 Noi 2020   •   01:10

În prezent, tehnologia este mai accesibilă, iar camerele video au devenit o prioritate pentru mulți proprietari.

Creșterea numărului de astfel de dispozitive a dus la scăderea prețurilor, dar și la dezvoltarea, de către producători, a unor funcții suplimentare, pentru a se plia pe nevoile utilizatorilor.

Camere de supraveghere permit proprietarilor să vadă locuința în orice moment, indiferent de locul în care se află. Instalarea acestor dispozitive inteligente de exterior este o decizie eficientă din mai multe motive.

1. Descurajează infractorii

Simpla prezență a unei camere de supraveghere descurajează infractorii să pătrundă pe proprietate, însă este important ca aceasta să fie funcțională, deoarece dispozitivele fictive pot fi identificate cu ușurință de către delincvenți. În majoritatea cazurilor, infractorii vor supraveghea o locuință înainte de a o jefui și astfel pot observa dacă o cameră este amplasată doar pentru a-i descuraja sau chiar este funcțională.

2. Ajută forțele de ordine

Dacă ești victima unui jaf, o cameră de supraveghere va înregistra incidentul și va ajuta autoritățile să identifice persoanele responsabile, dar și să recupereze bunurile furate. Așadar, o cameră de supraveghere te ajută să oferi informații relevante despre momentul incidentului, dar și imagini cu infractorii. Un dispozitiv profesional va înregistra întregul moment, iar poliția va putea folosi imaginile pentru a rezolva mai rapid cazul și pentru a preveni alte jafuri.

3. Te ajută să știi că familia este în siguranță

Camerele de supraveghere nu se limitează doar la protejarea casei, ci îți permit să verifici ce fac, de exemplu, copiii, în timp ce ești la muncă. În plus, un astfel de dispozitiv îți dă posibilitatea de a urmări sosirea acasă de la școală a copiilor și activitatea lor de peste zi. Acest lucru este posibil datorită tehnologiilor avansate care permit instalarea unor aplicații, pe telefoane mobile ori pe tablete, care furnizează imagini în timp real și înregistrează întreaga activitate.

Totodată, o cameră de supraveghere este utilă și dacă ai animale de companie. Familiile care nu găsesc persoanele potrivite pentru a avea grijă de animalele de companie cât timp se află la serviciu pot găsi utile camerele de supraveghere care le dau posibilitatea să vadă că acestea sunt în siguranță.

Pentru a te asigura că locuința este bine protejată, iar membrii familiei sunt mereu în siguranță, este important să alegi echipamentele video potrivite pentru casa ta. Astfel, dacă ai o curte mare, trebuie să te asiguri că întreaga suprafață este acoperită și nu există niciun „punct mort“. Totodată, este esențial ca înregistrările să fie făcute la o calitate ridicată, inclusiv când luminozitatea este scăzută, de aceea camera trebuie să fie dotată cu LED-uri IR performante, astfel încât să poți vizualiza imagini pe timp de noapte până la o distanță de 30-40 de metri. De asemenea, este esențial ca dispozitivul instalat să aibă un grad de protecţie ridicat, pentru a putea fi funcțional și în condiții meteorologice dificile (ploaie, praf, ninsoare, ger).

Așadar, instalarea unor camere de supraveghere prezintă numeroase beneficii, cel mai important fiind siguranța familiei, de aceea o astfel de opțiune pentru locuință nu trebuie trecută cu vederea.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close