Antena 3 CNN Actualitate Benzină mai ieftină cu 29 de bani, după scăderea preţului la petrol | Cât costă acum un plin de benzină după ieftinirea carburanților

Benzină mai ieftină cu 29 de bani, după scăderea preţului la petrol | Cât costă acum un plin de benzină după ieftinirea carburanților

Preţul unui litru de benzină a scăzut cu aproape 30 de bani la mai multe benzinării din ţară, şi se întâmplă asta după ce o perioadă îndelungată barilul de petrol a fost cotat sub 100 de dolari.

Benzină mai ieftină cu 29 de bani, după scăderea preţului la petrol | Cât costă acum un plin de benzină după ieftinirea carburanților
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Cîşlaru    |    30 Iul 2022   •   16:33

Dacă la începutul lunii preţul unui litru de benzină era de 8 lei şi 10 bani, iar un plin ne costa 405 lei, în prezent, un litru de benzină s-a ieftinit cu 29 de bani.

Astfel, un plin ne costă 390 de lei, deci cu 15 lei mai puţin.

Mulţi dintre români nu prea au văzut scăderile de la pompă. iar cei care le-au văzut spun că ar fi loc de mai mult.

"E un lucru bun dar totuşi consider că ar mai trebui umblat,l din punct de vedere al accizelor care trebuiesc scăzute", spune un şofer.

Preţurile de la pompă sunt compuse din: preţul ţiţeiului, accize şi tva. Barilul de petrol a fost cotat în ultima săptămână la peste 100 de dolari, iar azi a ajuns la 109 dolari.

Dacă ar fi să alegem un drum dus-întors până la Constanţa, de 448 de km, atunci economia ar fi de 9 lei, bani care ar putea însemna o oră de parcare la mare.

×
Subiecte în articol: benzina petrol plin de benzină carburanti
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close