Antena 3 CNN Actualitate Berea, stadionele şi copiii. Cum NU se respectă legile în România

Berea, stadionele şi copiii. Cum NU se respectă legile în România

Berea, stadionele şi copiii. Cum NU se respectă legile în România
25 Aug 2009   •   14:29

Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. La fel şi legile. Acesta pare să fie moto-ul vânzătoarei unui chioşc apropierea stadionului pe care s-a jucat meciul Oţelul-Steaua. În cazul legilor, însă, femeia are câteva criterii de selecţie cel puţin interesante. Dacă un copil de aproximativ 7 ani poate cumpăra nestingherit un pachet de ţigări, nu la fel stau lucrurile în cazul unui adult care vrea să achiziţioneze o bere.

Întâmplarea ce o are pe vânzătoare ?în rolul principal? a fost povestită de Andrei Vochin pe blogul său.
?Era opt seara. Meciul se terminase de vreo oră. Spectatorii plecaseră de mult. În afara arenei, la vreo 50 de metri, un chioşc cu de toate. Eu şi colegul Silviu Samuilă, însetaţi. În faţa noastră un copil de vreo 7 ani, grăsuţ, ridicat pe vîrfuri pentru a ajunge la gemuleţ, cere ferm: "Un Rothmans, vă rog!". Vânzătoarea se îndreaptă spre raftul cu ţigări, ia pachetul albastru şi i-l oferă?.

Povestea devine interesantă, după plecarea băieţelului. ?Ne vine rândul. Eu cer o Cola şi o primesc. Silviu vrea o bere, dar nu e ziua lui norocoasă. "Pînă la nouă seara nu avem voie să vindem băuturi alcoolice în preajma stadionului". Silviu e consternat. "Cum, doamnă, i-aţi dat ţigări unui copil şi nu-mi daţi şi mie o bere?", o întreabă. "Nu, pînă la nouă, nu!".

Din păcate, ceasul arăta numai opt. În cazul în care nu aveau de gând să aştepte cel puţin o oră, berea mult dorită nu avea să se arate. Cu toate că setea nu le-a fost potolită, cei doi s-au simţit ??mândri că trăiesc în ţara în care se respectă legea?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bere legi vanzatoare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close