Antena 3 CNN Actualitate Bicicletele câştigă teren în Bucureşti (VIDEO)

Bicicletele câştigă teren în Bucureşti (VIDEO)

Bicicletele câştigă teren în Bucureşti (VIDEO)
15 Aug 2010   •   22:05

Deocamdată bicicliştii îşi fac apariţia mai mult în weekend, dar pasionaţii de plimbări pe două roţi prind din ce în ce mai mult curaj să se aventureze şi pe străzile Capitalei. Iar acest lucru se vede. Centrele de unde se închiriază biciclete au clienţi, iar proprietarii de magazine au vânzări din ce în ce mai mari.

Alei pline de biciclete. Acum câţiva ani orice pedală dată într-un parc s-ar fi lăsat cu o amendă. Acum nu mai e cazul, aşa că numărul bicicliştilor s-a dublat. Se vede cel mai bine la centrele de închiriere din parcuri.

E gratuit să închiriezi o bicicletă. Ai nevoie doar de buletin. Aşa că nu e de mirare că, la final de săptămână, pistele amenajate în parcuri se umplu.

Or fi prins bucureştenii curaj să iasă cu bicicleta în oraş, dar nu acelaşi lucru se poate spune şi de autorităţi. Capitala are mii de kilometri de şosele. Şi doar 70 destinate bicicletelor. Unele construite pe trotuare, altele în parcuri.

Pistele pentru biciclişti au stârnit citici din partea celor pasionaţi de plimbările pe două roţi. În primul rând au fost construite pe trotuare, ceea ce îi nemulţumeşte pe pietoni. În al doilea rând se găsesc şoferi care să le blocheze. Şi în al treilea rând nu sunt suficiente.

Dar, în ciuda acestor probleme, şi vânzările de biciclete au crescut. Cam cu 10 la sută. Proprietarii de magazine de specialitate spun că această creştere ar fi fost şi mai mare dacă nu era criza economică.

Cu sute de modele disponibile la vânzare, e greu să te hotăreşti pe care să o iei. O alegi în funcţie de buget, de performanţe dar ţinând cont şi de dimensiuni.

Pasionaţii de ciclism spun că vor mai trece câţiva ani până când bucureştenii vor învăţa că pot renunţa la maşină în favoarea bicicletei. Până atunci, ei se antrenează pe aleile din parcuri.

Observator

 

×
Subiecte în articol: biciclisti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close