Antena 3 CNN Actualitate Campion de raliuri, lovit intenţionat cu maşina de un şofer, în timp ce era pe bicicletă, în trafic: "A frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi” - VIDEO

Campion de raliuri, lovit intenţionat cu maşina de un şofer, în timp ce era pe bicicletă, în trafic: "A frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi” - VIDEO

Un biciclist a fost şicanat de şoferul unui automobil, chiar în timp ce se afla în trafic, miercuri seara, în comuna Corbeanca.

Campion de raliuri, lovit intenţionat cu maşina de un şofer, în timp ce era pe bicicletă, în trafic: "A frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi” - VIDEO
de Gabriel Dano    |    20 Aug 2020   •   10:16

"A frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi. Ceea ce s-a și întamplat, mașina lui m-a proiectat într-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până într-un cap de pod", povesteşte bărbatul pe o reţea de socializare.

În urma incidentului, biciclistul a ajuns la spital pentru analize, dar a fost trimis acasă ulterior.

El mai spune că România nu are piste pentru bicicliști, astfel că "ne deplasăm pe șosele sau străzi".

"De ani buni încerc cu toată forța să promovez condusul responsabil, defensiv, civilizat, calm, cu maniere. Cu toate astea, iată c-a venit și rândul meu să mă tăvălească un șofer care n-are ce căuta pe drumul public. Zic asta pentru că a lovi un biciclist în mod voit denota lipsă de discernamânt.

Biciclist: Mașina lui m-a proiectat într-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până într-un cap de pod

Ieri am iesit cu bicicleta la antrenamentul de seară și aveam în plan bucla mea clasică de 75 km. Din păcate am parcurs doar vreo 5 km pentru că șoferul unei mașini a decis la un moment dat să mă tot șicaneze, totul, pe scurt, terminându-se cu faptul c-a frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi. Ceea ce s-a și întamplat, mașina lui m-a proiectat într-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până într-un cap de pod. Episodul a avut loc aproape de casă, la mine-n comuna Corbeanca.

A sosit Poliția, SMURD-ul, am fost la spitalul Elias unde am poposit vreo 4h. În urma CT-ului și a radiografiilor a rezultat că pot pleca acasă. Însa leziunile, echipamentul distrus, bicicleta avariată, dar, mai ales, ceea ce se putea întâmpla mă face să-mi crească pulsul și acum la cafea.

Sigur, poate trece total neobservat, însă pericolul ne privește pe toţi. Pentru unii șoferi, a fi biciclist e semn de inferioritate. Cum adică să opresc în spatele unuia și să-l depășesc abia atunci când am spațiu de 1,5 m? Păi ce mă, vă credeți în Elveția?

Biciclist lovit intenţioant cu maşina de un şofer

Biciclistul lovit: pentru că România nu are piste pentru bicicliști, ne deplasăm pe șosele sau străzi

Dacă tot am văzut asfaltul de foarte aproape, profit de ocazie și zic:
- biciclistul este un participant la trafic precum oricare altul
- biciclistul are drepturi și obligații clare
- pentru că România nu are piste pentru bicicliști, ne deplasăm pe șosele sau străzi
- obligația șoferului este să-i acorde biciclistului spațiu de siguranță de min 1,5 m
- în orice context, o tamponare dintre un biciclist și o mașină il va "avaria" pe biciclist, fie că e de vină, fie că nu
- în țările civilizate, bicicleta este un mijloc de transport des folosit, dar și o modalitate eficientă de a face sport și de a te relaxa.

În cazul meu, șoferul care m-a "avariat" va avea dosar penal, mai ales că m-a lovit intenționat.

Postarea asta fiind făcută pe pagină și nu pe profil, ca să poată ajunge la cât mai mulți, ar fi de apreciat un share.

Mulțumiri publice celor care mi-au acordat primul ajutor, personalului medical de la Camera de Gardă a Spitalului Elias și echipajului SMURD.

Dragi șoferi, grijiți la noi, vă rog!

Alex", este mesajul postat de pilotul Alex Filip pe pagina sa de Facebook.

 Alex Filip a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a anunţat că va depune plângere împotriva şoferului care l-a lovit intenţionat şi care ''şi-a folosit maşina pe post de armă''.

×
Subiecte în articol: biciclist Corbeanca
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close