Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul accidentului din Arad se ridică la opt morţi şi un rănit

Bilanţul accidentului din Arad se ridică la opt morţi şi un rănit

Bilanţul accidentului din Arad se ridică la opt morţi şi un rănit
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Oct 2012   •   10:27

Numărul victimelor accidentului petrecut, sâmbătă seară,  în judeţul Arad, în care au fost implicate o dubiţă cu muncitori şi un TIR, a ajuns la opt, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică a murit unul dintre cei doi răniţi, un tânăr de 19 ani, conform Mediafax.
   
Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, bărbatul rănit grav care a fost transportat cu un eclicopter SMURD la Timişoara a decedat în cursul nopţii.
   
Victima avea 19 ani şi a fost preluată în comă de la locul accidentului şi dusă la un spital din Timişoara.
   
Ultimul supravieţuitor al accidentului, care are 36 de ani, este în stare stabilă.


   
"Are fracturi şi politraumatisme la nivel cranian, toracic şi abdominal, dar starea e stabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Adrian Viner.
   
Referitor la anchetă, poliţiştii afrmă că dubiţa în care se aflau muncitorii avea doar cinci locuri, deşi iniţial se credea că erau opt locuri plus cel al şoferului.
   
"Este o dubiţă Fiat Scudo monovolum. Părea microbuz, însă era distrusă în urma accidentului şi a fost greu să ne dăm seama. Avea portbagajul mărit pentru mărfuri, dar maşina era de doar cinci locuri, pe care stăteau înghesuite nouă persoane", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Arad, Dorin Goilean.
   
Crecetările continuă, urmând să fie autopsiat cadavrul şoferului, pentru a se stabili dacă a adormit la volan sau dacă a făcut infarct în timpul condusului.
   
Accidentul în care şi-au pierdut viaţa cele opt persoane s-a petrecut, sâmbătă seară, la ora 18,25, la ieşirea din localitatea arădeană Lipova, pe DN 7, care leagă Deva de Arad şi de frontiera cu Ungaria, toţi ocupanţii maşinii fiind muncitori ce se îndreptau spre Arad.
   
Potrivit Şefului Poliţiei Rutiere Arad, Dorin Goilian, din primele cercetări reiese că accidentul s-a produs după ce şoferul microbuzului în care se aflau cele opt persoane ar fi adormit la volan, iar maşina a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit de un tir care circula regulamentar.
   
În urma impactului puternic, toţi pasagerii microbuzului au fost proiectaţi în afara autovehiculului, iar şapte au decedat pe loc, în timp ce doi au fost răniţi grav, unul fiind transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Universitar Timişoara, acesta decedând în unitatea medicală în noaptea de sâmbătă spre duminică..
   
Aceeaşi sursă a precizat că microbuzul era înmatriculat în Italia, iar toţi ocupanţii erau muncitori din localitatea arădeană Chesind, aflată la 25 de kilometri de municipiul Arad.
   
Şoferul tirului a fost rănit uşor în urma accidentului, el fiind audiat de către poliţişti.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close