Antena 3 Actualitate Blejnar, SCUTIT de plata a 48.000 de lei taxă de timbru, în procesul intentat celei care l-a numit "regina corupţiei din vămi"

Blejnar, SCUTIT de plata a 48.000 de lei taxă de timbru, în procesul intentat celei care l-a numit "regina corupţiei din vămi"

14 Feb 2013   •   17:15
Blejnar, SCUTIT de plata a 48.000 de lei taxă de timbru, în procesul intentat celei care l-a numit "regina corupţiei din vămi"
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar nu mai trebuie să plătească taxă de timbru în procesul în care îi cere daune morale de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova Diana Severin, decizia privind scutirea de taxă fiind luată de Judecătoria Ploieşti, care stabilise o taxă de 48.000 de lei, informează Mediafax.

Decizia privind scutirea de la plata taxei de timbru a fost luată după ce avocaţii lui Blejnar au depus la Judecătoria Ploieşti o cerere de reexaminare, solicitând anularea obligaţiei de a plăti taxa de timbru care fusese stabilită la valoarea de 48.005 lei.
   
"Instanţa învestită cu cererea de reexaminare cu privire la taxa de timbru formulată de petentul Blejnar Sorin a admis cererea de reexaminare şi a stabilit că cererea iniţială (cea privind solicitarea sumei de un milion de euro drept daune morale - n.r.) este scutită de plata taxei de timbru", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, judecătorul Sergiu Dîrvaru.
   
El a precizat că cererea de reexaminare depusă de Sorin Blejnar a fost judecată de un alt complet decât cel care judecă dosarul pe fond şi care stabilise plata taxei de timbru.
   
În luna ianuarie, Judecătoria Ploieşti a stabilit o taxă de timbru de aproape 48.005 de lei pe care fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar ar fi trebuit să o achite în procesul în care îi cere daune morale de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova Diana Severin, pe care o acuză că i-a prejudiciat imaginea.
   
În luna martie a anului 2011, Sorin Blejnar, care atunci era preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.
   
Diana Severin spusese despre Blejnar că este "regina corupţiei din vămi".
   
După ce iniţial fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul din 15 ianuarie 2013 avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close