Antena 3 CNN Actualitate Boala care ameninţă România. Ne aflăm pe locul al treilea în Europa în clasamentul privind obezitatea populaţiei

Boala care ameninţă România. Ne aflăm pe locul al treilea în Europa în clasamentul privind obezitatea populaţiei

Boala care ameninţă România. Ne aflăm pe locul al treilea în Europa în clasamentul privind obezitatea populaţiei
Sursa foto: Foto: www.bajiroo.com
14 Oct 2013   •   08:29

România se afla pe locul al treilea în Europa la capitolul obezitate, arată statisticile Comisiei Europeane. Mai îngrijorător este faptul că şi copii noştri sunt obezi. Şi asta de la vârste tot mai mici. Una dintre cauze este reprezentată de faptul că nu există educaţie alimentară. Nici în familie, nici la şcoală.

Nutritioniştii sunt îngrijoraţi că din ce în ce mai multi copii ajung la medic cu boli cronice.

În urmă cu zece ani, România se afla pe locul 24 în clasamentul privind obezitatea populaţiei. Principala cauză este lipsa unei educaţii alimentare.

În urma cu câteva luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat obezitatea ca fiind o boală cronică. Specialiştii spun că cel mai bun tratament este prevenţia.

Medicii atrag atenţia că alimentatia nesănatoasă poate duce şi la aparitia cancerului. Nici la acest capitol România nu stă tocmai bine în statistici. Ţara noastră ocupa primele locuri în Europa la numărul bolnavilor de cancer coro-rectal.  





×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close