Antena 3 CNN Actualitate Boc a încercat să-l calmeze pe Cseke: I-ar fi promis mai mulţi bani în octombrie

Boc a încercat să-l calmeze pe Cseke: I-ar fi promis mai mulţi bani în octombrie

Boc a încercat să-l calmeze pe Cseke: I-ar fi promis mai mulţi bani în octombrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Aug 2011   •   15:53

Emil Boc a încercat să-l calmeze pe Cseke Attila, în timpul discuţiei în care ministrul Sănătăţii şi-a prezentat demisia. Premierul i-ar fi promis lui Cseke că va primi mai mulţi bani în luna octombrie, când Guvernul va opera o nouă rectificare. Ministrul Sănătăţii nu a dat înapoi şi a reclamat inclusiv un tratament discriminatoriu în comparaţie cu CNAS, condus de PDL., informează surse din Guvern citate de Mediafax.

Conversaţia dintre premier şi ministrul Sănătăţii a avut loc înainte de demisia lui Cseke, în prezenţa vicepremierului UDMR Marko Bela. Primul-ministru a aşteptat până în ultimul moment ca ministrul să renunţe la demisie.

"Premierul a încercat să calmeze situaţia, spunându-i lui Cseke că Guvernul va mai efectua în luna octombrie o rectificare bugetară, iar Ministerul Sănătăţii va primi fonduri suplimentare. Ministrul a reclamat însă atât faptul că nu a fost consultat la elaborarea proiectului de rectificare, dar mai ales un tratament pe care l-a catalogat drept discriminatoriu în comparaţie cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate. Practic, Cseke a arătat că preşedintele CNAS, membru PDL, a fost consultat în privinţa rectificării în timp ce el, ca ministru, a avut acces la date foarte târziu", au relatat sursele prezente la discuţie.

În timpul discuţiilor, vicepremierul Marko Bela l-a sprijinit Cseke Attila şi a arătat la rândul său că CNAS cheltuieşte banii "fără scrupule" şi fără un control eficient, iar Ministerul Sănătăţii este "hulit”.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a prezentat joi demisia fiind nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere.
 


 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Cseke Attila demisie Marko Bela
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close