Antena 3 CNN Actualitate Boc: România se apropie de ieşirea din recesiune

Boc: România se apropie de ieşirea din recesiune

Boc: România se apropie de ieşirea din recesiune
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Apr 2011   •   10:06

România se apropie de ieşirea din recesiune, susţine din nou premierul  Emil Boc. El precizează că datele pe primele două luni ale acestui an confirmă acest fapt, dar trebuie văzut dacă tendinţa de creştere economică s-a menţinut şi în luna martie. Pentru asta se aşteaptă informaţii de la Institutul Naţional de Statistică.

"Datele de pe luna ianuarie şi februarie, date pe care le avem deja oficiale, dacă merg în aceeaşi direcţie şi în luna martie, putem să privim cu optimism ieşirea din recesiune la sfârşitul primului trimestru şi ea să fie ca atare consolidată prin datele pe care le va comunica Institutul Naţional de Statistică", a declarat premierul Emil Boc.

"Creşterea economică pe trimestrul I, comparativ cu trimestrul IV, este de 0,5%. Sectorul care va avea cea mai mare creştere va fi cel industrial şi se observă revenirea în luna februarie a sectorului imobiliar. Şomajul se reduce, s-a redus, iar estimarea noastră, de maxim 6% pe acest an faţă de 6,6 în prezent, credem că va fi depăşită", a precizat directorul Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

 


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close