Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Chirieac: Convocarea CSAT, un act iraţional al preşedintelui Băsescu

Bogdan Chirieac: Convocarea CSAT, un act iraţional al preşedintelui Băsescu

Bogdan Chirieac: Convocarea CSAT, un act iraţional al preşedintelui Băsescu
de M.T.    |    25 Noi 2013   •   19:41
Convocarea CSAT în contextul vizitei în România a premierului chinez Li Keqiang reprezintă un act iraţional din partea preşedintelui Traian Băsescu, este de părere jurnalistul Bogdan Chirieac.

„Este un act iraţional al domnului preşedinte Traian Băsescu. În nouă ani de mandat, eu nu-mi aduc aminte ca domnul Băsescu să fi săvârşit acte iraţionale. Sigur, multe acte contestabile, multe acte greşite, dar nu iraţionale din punctul său de vedere. Acum, domnul Băsescu are atitudinea unui ins care smulge o piatră din caldarâm şi sparge geamul maşinii sau biroului lui Ponta”, a spus Chirieac în cadrul emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.

„Avem de-a face cu cel mai important eveniment economic după prăbuşirea comunismului, cu excepţia admiterii României în UE. Din punct de vedere politic, reuniunea de la Bucureşti este cea mai importantă după summitul NATO din 2008. Vizita premierului chinez este atât de importantă încât a fost băgată în seamă şi de Bruxelles, printr-un comunicat ofuscat, care ne spunea să nu se depăşească cadrul de discuţie dintre Bruxelles şi Beijing”, a continuat jurnalistul.

„Premierul chinez a venit cu reprezentanţii unor corporaţii care, însumat, au o cifră de afaceri de vreo 1.000 de miliarde de dolari, cât toate statele central şi est-europene prezente la Bucureşti la un loc. Nimic nu este mai important în aceste trei zile decât succesul unei vizite care poate scoate România din criză”, a mai precizat Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close