Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Hossu: Sindicatele nu au ce să facă în cazul închiderii fabricii Nokia. Legislaţia nu le permite

Bogdan Hossu: Sindicatele nu au ce să facă în cazul închiderii fabricii Nokia. Legislaţia nu le permite

Bogdan Hossu: Sindicatele nu au ce să facă în cazul închiderii fabricii Nokia. Legislaţia nu le permite
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Sep 2011   •   11:14
Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Afla, a declarat că, prin modificarea Codului muncii, Nokia poate închide fabrica de la Cluj fără a avea nicio responsabilitate faţă de angajaţi, toată sarcina fiind în grija statului român.

Hossu a adăugat că închiderea fabricii Nokia era de aşteptat pentru că legislaţia românească derogă de responsabilitate întreprinderile, acestea neavând nicio răspundere dacă închid activitatea mutând grija la stat prin şomaj.

"Când Nokia a plecat de la nemţi a dat salarii compensatorii câţiva ani de zile. la noi nu va da nimic şi toată sarcina va cădea în grija statului", a precizat Hossu, citat de Mediafax.


Sindicatele nu pot face nimic în acest caz, a mai menţionat Hossu, pentru că legislaţia nu le mai permite să protesteze în niciun fel.

"Noi ca sindicate nu putem face nimic. Singurul protest pe care l-am putea face ar fi să cerem tuturor cetăţenilor români să nu mai cumpere produse Nokia. Nouă însă, în acest moment, legislaţia nu ne mai permite să facem nimic, este un mare faliment a unor politici de ocupare".

Nokia închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi îşi mută afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.


 

×
Subiecte în articol: Bogdan Hossu sindicate legislatie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close