Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Licu, noi precizări în cazul crimei din Caracal: „Informațiile furnizate de STS nu au fost exacte. A murit o fată care putea fi salvată”

Bogdan Licu, noi precizări în cazul crimei din Caracal: „Informațiile furnizate de STS nu au fost exacte. A murit o fată care putea fi salvată”

Bogdan Licu, noi precizări în cazul crimei din Caracal: „Informațiile furnizate de STS nu au fost exacte. A murit o fată care putea fi salvată”
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
26 Iul 2019   •   19:31

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a făcut noi precizări la Antena 3 cu privire la cazul adolescentei ucise în Caracal. 

„S-a înțeles faptul că acest ucigaș era o listă de suspecți în dosarul DIICOT. Am luat legătura cu cei de la DIICOT și nu exista o listă cu suspecți în cazul precedentei dispariții.

Ulterior a apărut cealaltă speță de ieri. În timp ce cercetările erau în derulare și a fost cunoscut în media acest incident, procurorii de la Craiova au aflat de această speță care părea similară ca mod de operare cu speța lor și de aici s-au autosesizat cu privire la această speță.

În cursul după-amiezii de ieri, dosarul privind victima a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal de către Poliție, undeva în jurul orelor 15, cam la trei ore după apelul la 112. S-a descoperit un Renault gri, s-a văzut și numărul de înmatriculare și azi-noapte, în jurul orelor 1, s-a stabilit locația ucigașului. Între timp, în cursul după-amiezii, polițiștii și procurorul au mai fost la alte trei locații pentru că informațiile furnizate de STS nu au fost foarte exacte”. 

„Momentan vorbim de o fată. Nu știm dacă și cealaltă fată e opera aceluiași criminal, deși e foarte posibil”, a mai spus Bogdan Licu. 

„De ce m-am sesizat eu și am spus că trimit Corpul de control să facă o verificare? Constituția permite ca în caz de infracțiune flagrantă, mai ales când e vorba de protejarea unei vieți, poți interveni, ca organ de poliție, fără autorizația instanței de judecată. Problema e de ce nu s-a intervenit, de ce s-a așteptat și aceste lucruri trebuie lămurite. Cercetarea la fața locului nu s-a terminat. E esențial să se facă foarte bine”. 

„Nu pot să mă pronunț exact cu privire la ce s-a întâmplat acolo. Un lucru e cert. A murit o fată care putea fi salvată”. 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire bogdan licu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close