Bolnavii cronic cu vârsta sub 65 de ani reclamă că nu apar în sistem și nu se pot programa la vaccinare. Care este soluția

de Gabriel Dano    |    17 Ian 2021   •   11:29
Bolnavii cronic cu vârsta sub 65 de ani reclamă că nu apar în sistem și nu se pot programa la vaccinare. Care este soluția

Mulți pacienți bolnavi cronic, categorie vizată de a oua etapă de vaccinare, se plâng că nu se pot programa pentru imunizare. Și asta fie din cauza blocării platformei, fie pentru că nu figurează, de fapt, în sistem ca fiind eligibili.

Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, a confirmat la Digi24 că sunt, într-adevăr, probleme cu înscrierile pentru această categorie de bolnavi, în condițiile în care deja în București toate locurile s-au ocupat pentru următoarea perioadă.

Dacă pacienții care au peste 65 de ani se pot programa încă, în alte județe, peste o săptămână sau două, problemele apar în cazul pacienților cu vârsta sub 65 de ani care au anumite boli cronice și care nu sunt recunoscuți ca atare de platforma de programare.

Nici medicii de familie nu pot face programări în sistem deocamdată

„Nici noi, medicii de familie, în acest moment nu putem face programarea pacienților sub 65 de ani cu anumite boli cronice, dacă sistemul nu îi vede. Încă se lucrează la platformă pentru ca medicii de familie să capete acele drepturi prin care să poată să înscrie pacienții care au anumite boli cronice, dar nu sunt recunoscute în sistem”, a declarat Gindrovel Dumitra la Digi24.

Potrivit lui Dumitra, această situație a apărut deoarece acești pacienți nu se află în evidența Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ca fiind bolnavi cronic și atunci singura soluție ar fi o confirmare din partea medicului de familie, împreună cu care acel pacient poate să apeleze la call-center pentru a face programarea.

„Se așteaptă ca problema să se rezolve, pentru că este binecunoscută la nivelul STS-ului. STS-ul este cel care lucrează în acest moment la platformă și urmează să fie rezolvată în cel mai scurt timp”, a spus medicul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close