Antena 3 CNN Actualitate Botoş a lipsit la audierile în dosarul Nastasiu

Botoş a lipsit la audierile în dosarul Nastasiu

Botoş a lipsit la audierile în dosarul Nastasiu
07 Mar 2007   •   08:36

Consiliul Superior al Magistraturii a audiat miercuri mai mulţi magistraţi în cazul procurorului Ciprian Nastasiu, cel care a cerut în instanţă eliberarea din arest a lui Omar Hayssam. A lipsit însă, fostul procuror general al României, Ilie Botoş, invitat şi el la audieri. Nastasiu a fost audiat săptămâna trecută, când a spus că a acţionat cu ştiinţa şefilor lui. Fostul şef al DIICOT, Daniel Ţicău, a declarat după audieri că nu a fost informat de procurorul Ciprian Nastasiu în legătură cu demersurile pe care urma să le facă în procesul lui Omar Hayssam.

Daniel Ţicău contrazice afirmaţiile făcute anterior de Ciprian Nastasiu, care susţinuse că toţi şefii săi, inclusiv procurorul general de la vremea respectivă, Ilie Botoş, ştiau de demersurile următoare. Deşi a fost citat pentru audierile de miercuri, fostul procuror general al României, Ilie Botoş, nu s-a prezentat. Au fost însă audiaţi fostul adjunct al DIICOT, procurorul Ioana Albani, procurorul care, împreună cu Cirpian Nastasiu, s-a ocupat de cazul Omar Hayssam, precum şi judecătoarea Sofica Dumitraşcu de la Curtea de Apel Bucureşti, cea care a admis propunerea Parchetului de eliberare a lui Omar Hayssam.

Alexandru Mihailiuc, procurorul care a intrat în şedinţele de judecată în dosarul lui Omar Hayssam, a fost de asemenea audiat în cazul lui Ciprian Nastasiu.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close