Antena 3 Actualitate Botoşani. Peste 1.000 de hectare de culturi agricole, distruse de mistreţi

Botoşani. Peste 1.000 de hectare de culturi agricole, distruse de mistreţi

de G.S.    |    12 Aug 2012   •   09:46
Botoşani. Peste 1.000 de hectare de culturi agricole, distruse de mistreţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Nu doar seceta este duşmanul agricultorilor ci şi animalele sălbatice. În judeţul Botoşani, peste 1.000 de hectare de culturi agricole au fost distruse de mistreţi.

Pentru că au rămas fără mâncare, animalele invadează culturile oamenilor pentru a-şi potoli foamea. Ca să mai salveze ce se poate salva din porumb sau grîu, sătenii sunt nevoiţi să iasă în fiecare noapte pe cîmp pentru a-şi păzi recolta.

În pădurile din localitatea Hilişeu Horia trăiesc peste 500 de mistreţi. Mulţi sunt veniţi de peste Prut din Ucraina, mînaţi de foame. Pagubele făcute în ultima săptămână sunt semnificative.

Sătenii s-au organizat şi au stabilit pichete de patru, cinci oameni care noapte de noapte păzeasc recoltele de mistreţi. Unii aprind focul, alţii fac zgomot cu diferite obiecte pentru a-i speria.

Oamenii se plâng că autorităţile nu ii ajută deloc pentru a-şi proteja culturile.

Sătenii speră totuşi că Directia Agricola şi Prefectura îi vor ajuta să îşi recupereze măcar o parte din pagubele produse de porcii mistreţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close