Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. A fost inaugurat cel mai mare spital oftalmologic privat din sud-estul Europei

Bucureşti. A fost inaugurat cel mai mare spital oftalmologic privat din sud-estul Europei

Bucureşti. A fost inaugurat cel mai mare spital oftalmologic privat din sud-estul Europei
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Mai 2011   •   19:15

Cel mai mare spital oftalmologic privat din sud-estul Europei a fost inaugurat, vineri, în Bucureşti. De la deschidere nu au lipsit premierul Emil Boc, primarul Capitalei, Sorin Oprescu şi ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, potrivit Gândul.

Clinica dispune de opt săli de operaţii şi 12 cabinete de consultaţii, intinse pe o suprafaţă totală de 10.000 de metri pătraţi. Mai mult decât atât, unitatea are în dotare 30 de camere pentru pacienţi, trei saloane VIP şi patru saloane postoperatorii, în care vor lucra în total 30 de chirurgi.

Astfel, cadrele medicale din spital vor putea examina 600 de pacienţi pe zi şi executa anual circa 30.000 de operaţii oftalmologice generale şi 25.000 de operaţii cu laser, inclusiv transplante de cornee.

Ca şi costuri, o consultaţie la un oftalmolog din unitate poate ajunge până la 150 de lei, în timp ce pentru o operaţie pacienţii vor scoate din buzunar între 2.200 şi 4.900 de lei. În aceste preţuri sunt incluse, totuşi, şi servicii precum consultaţiile de dinainte şi după operaţie, 

Preţul unei consultaţii la un medic oftalmolog în această unitate ajunge până la 150 de lei, iar costul unei operaţii variază între 2.200 şi 4.900 de lei. În costurile operaţiilor sunt incluse servicii precum consultaţii înainte şi după operaţie, dar şi costurile cazării în regim hotelier.

Echipa de medici a noului spital privat oftalmologic va depune documentaţia necesară la Ministerul Sănătăţii şi la Agenţia Naţională de Transplant pentru a obţine aprobarea transplantului de cornee în cadrul acestei unităţi spitaliceşti.

"Din punct de vedere tehnic, spitalul este la nivelul 2011, având toată dotarea care există oriunde pe plan mondial. Putem aborda orice se face în lume. Singura problemă rămâne aceea a transplantului de cornee, care în condiţiile unei clinici private are nevoie de nişte abordări speciale", a declarat prof. univ. dr. Benone Cârstocea, directorul medical al clinicii şi preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie.

Potrivit specialistului, în prezent, în România, transplantul de cornee se desfăşoară greu chiar şi în spitalele publice, pentru că există foarte puţin donatori.

"Transplantul de cornee a mers foarte bine până în 2001. După acest an se înregistrează în jur de 20 de astfel de operaţii pe an, motiv pentru care mulţi români pleacă pentru această intervenţie în străinătate. De aceea este important să putem realiza aceste operaţii de transplant de cornee în clinica noastră, spune prof. dr. Cârstocea.


×
Subiecte în articol: clinica inaugurare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close