Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Băieţii deştepţi ai taximetriei

Bucureşti. Băieţii deştepţi ai taximetriei

Bucureşti. Băieţii deştepţi ai taximetriei
05 Mar 2007   •   12:07

Patronii unei firme din Capitală au hotărât să-şi sporească profitul, aruncând pe piaţă peste 50 de autoturisme galbene, cu însemne ca ale taxiurilor, şi preţul pe kilometru scris pe portieră. De fapt, sunt maşini de închiriat. Pe ele scrie rent-a-car. Clientul crede că merge cu taxiul. De fapt, el închiriază maşina cu şofer cu tot. Desigur, la un preţ de cinci-şase ori mai mare decât cel practicat de taximetriştii autorizaţi.

"Cei care au avut ideea de rent-a-car în regim de taxi care au găsit o persoană în cadrul ministerului, care a dat o aprobare să fiscalizeze aparatele pentru rent-a-car. Ulterior acelaşi domn şi-a dat seama că a făcut o mare greşeală şi a retras numerele fiscale printr-o adresă care declară nule actele pe care le-a emis către finanţele publice locale.

Articolul 25 din legea nr.38 menţionează că este interzis a se executa transport în regim de taxi cu autoturisme destinate transportului în regim de închiriere. Închirierea presupune un contract scris între firmă şi client, eliberarea unei facturi, precum şi asigurarea călătorului şi a bagajelor acestuia. La Ministerul Transporturilor diferenţa dintre taxi şi rent-a-car este mai vizibilă decât pe stradă. ?Faptul că aceşti operatori sunt pe stradă este o ilegalitate?, a declarat Vasile Ştefănescu, prim-vicepreşedinte al Camerei Taximetriştilor.

Antena3

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close