Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti, capitala fast-food a României. Bucureştenii sunt ahtiaţi după sandwich-uri şi shaorme

Bucureşti, capitala fast-food a României. Bucureştenii sunt ahtiaţi după sandwich-uri şi shaorme

Bucureşti, capitala fast-food a României. Bucureştenii sunt ahtiaţi după sandwich-uri şi shaorme
Sursa foto: Foto: acapulcopizza.wordpress.com
10 Iun 2011   •   10:20

Bucureştiul a devenit capitala "fast-food-ului", potrivit unui studiu privind obiceiurile alimentare ale românilor. Astfel, în mediul urban, un român din trei, ia masa în oraş cel puţin o dată la 2-3 luni. Locuitorii Capitalei aleg în special şaormele sau pizza, iar provincialii aleg să mănânce la un restaurant care le oferă mai multe posibilităţi.

Dacă vorbim de nota de plată, trebuie spus că românii din oraşele mari de provincie achită în jur de 40 de lei pentru o masă, dublu faţă de cei din Bucureşti.

Preferinţele culinare se împart şi în funcţie de vârstă. Tinerii între 18 şi 24 de ani, de exemplu, aleg mai ales fast-food, iar cei între 25-34 de ani preferă snacks-urile şi garniturile cu cartofi. Romanii de peste 35 de ani preferă mâncarea tradiţională: ciorbe, supe, şnitel sau aripioare de pui.

În sudul României, Banat şi Transilvania sunt preferate pizza, fripturile, sandvişurile şi şaorma. În Dobrogea, în schimb, se caută mâncarea chinezească, iar în Moldova ciorbele acre.




×
Subiecte în articol: fast food shaorma Capitală romani
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close