Antena 3 CNN Actualitate Ca în Evul Mediu: Pacienţii Spitalului Judeţean Sibiu sunt legaţi de pat

Ca în Evul Mediu: Pacienţii Spitalului Judeţean Sibiu sunt legaţi de pat

Ca în Evul Mediu: Pacienţii Spitalului Judeţean Sibiu sunt legaţi de pat
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Mai 2011   •   14:23

Directorul Spitalului Clini judeţean Sibiu, Adrian Şanta, a atras atenţia, în timpul şedinţei de Consiliu Judeţean, că unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea ca să nu cadă, din cauză că spitalul nu are personal suficient care să îi îngrijească şi să-i monitorizeze, informează Agerpres.

Şanta a declarat că această măsură a fost impusă de faptul că doi asistenţi au în grijă 50 de pacienţi ai secţiei Chirurgie 2, unii post-operator, care necesită îngrijire permanentă. "Ajungem la soluţii barbare, de legare a pacientului de pat ca să nu îşi scoată tuburile şi să nu cadă din pat, ceea ce ne duce într-un Ev Mediu târziu" a spus acesta.

Zilnic, de la Spitalului Judeţean Sibiu, cel mai mare spital din judeţ, pleacă pentru a lucra în altă parte cel puţin cinci asistente medicale sau infirmiere. Dacă o persoană pleacă, postul se blochează şi nu se mai poate angaja o altă persoană, decât după deblocarea postului cerută de la Ministerul Sănătăţii, prin Consiliul Judeţean şi Direcţia pentru Sănătate Publică.

×
Subiecte în articol: Sibiu pacienti
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close