Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu-Tăriceanu: "Asta ar trebui să-i îngrijoreze pe mulţi dintre cetăţeni"

Călin Popescu-Tăriceanu: "Asta ar trebui să-i îngrijoreze pe mulţi dintre cetăţeni"

Călin Popescu-Tăriceanu: "Asta ar trebui să-i îngrijoreze pe mulţi dintre cetăţeni"
31 Iul 2015   •   21:39

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a comentat vineri seara în emisiunea "Subiectiv" cu Răzvan Dumitrescu, modul în care justiţia împarte dreptatea în România şi faptul că ies la iveală unele abuzuri făcute de oameni din sistem. În context, Tăriceanu apreciază că principalul partid de opoziţie se plasează necorespunzător când vine vorba de scăpările magistraţilor.

"Am observat că PNL -ul, de la care mă aşteptam să aibă o altă atitudine se poziţionează clar de partea instituţiilor de forţă. Întrebat de Răzvan Dumitrescu cum îşi explică acest fapt, preşedintele Senatului a spus că e consecinţa naturală a modului de comportament al partidului care a fost patronat de Traian Băsescu.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că are o observaţie care ar trebui să-i îngrijoreze pe mulţi dintre cetăţeni.

"În România echilibrul puterilor în stat s-a stricat. Nu mai funcţionează acel control reciproc al acestora. Suntem cu toţii spectatorii unei ample campanii de combatere a corupţiei, ceea ce este bine. Vorbim despre corupţia financiară. Consider că această campanie este binevenită, dar noi nu observăm altceva, care este la fel de grav şi care reprezintă un atentat la fundamentele democratice ale oricărui stat. Şi anume că puterea absolută corupe şi ea", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close