Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, atac la Klaus Iohannis: "Nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional"

Călin Popescu Tăriceanu, atac la Klaus Iohannis: "Nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional"

Călin Popescu Tăriceanu, atac la Klaus Iohannis: "Nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional"
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2016   •   20:41

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi, în legătură cu faptul că nu a fost invitat de preşedintele Klaus Iohannis nici la manifestările de Ziua Unirii şi nici la recepţia de la Palatul Cotroceni, că şeful statului nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional, ratând mesajul de unitate şi solidaritate, pe care ar fi trebui să-l dea cu un asemenea prilej.

"Preşedintele, în loc să arate că înţelege care sunt adevăratele valori şi simboluri ale Zilei Naţionale, moment care trebuie să marcheze, aşa cum am spus în aceste zile, practic un omagiu adus înaintaşilor noştri (...) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a făcut demonstrează că nu a înţeles aceste lucruri, din două motive: unul strict politic şi altul care e probabil şi el important - nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional", a afirmat Tăriceanu, la o emisiune la RTV.

Copreşedintele ALDE a adăugat că, din punctul său de vedere, acţiunile din ultima vreme ale lui Klaus Iohannis sunt dominate de intenţii de dezbinare.

"Mesajul pe care ar fi trebui să-l dea era un mesaj de solidaritate, de coeziune naţională, de mândrie naţională, de unitate până la urmă şi acest mesaj l-a ratat. Preşedintele văd că are anumite probleme, pe care văd că nu reuşeşte să le mascheze: un sentiment de ranchiună care văd că răbufneşte mereu, această intenţie de dezbinare, care văd îi domină acţiunile în ultima vreme", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a menţionat că nu a fost deranjat de faptul că nu a fost invitat de preşedinte la acţiunile de Ziua Naţională şi s-a simţit foarte bine la sărbătoare organizată în curtea ALDE.

"Astăzi, să ştiţi că pentru mine şi pentru colegii mei din ALDE şi pentru partenerii noştri din PSD a fost o zi foarte frumoasă. La sediu am organizat o sărbătoare în curte, cu produse tradiţionale, cu muzică populară. A fost o atmosferă extraordinară, nu ne-a lipsit absolut nimic. Nici prezenţa în tribună, nici recepţia de la Cotroceni. Ne-am simţit extraordinar", a conchis Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close