Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: ”Este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor!”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor!”

Călin Popescu Tăriceanu acuză Guvernul Orban de ”o gravă încălcare a libertății religioase a românilor”, după ce a interzis pelerinilor participarea la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    14 Oct 2020   •   11:00

Astăzi ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iași cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât, peste noapte, că anul acesta pelerinajul nu se ține. În opinia mea este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor. Văd că a devenit o obișnuință ca Iohannis și Orban să intervină în viața credincioșilor, în special a celor ortodocși.

Nu pot să nu compar felul în care Guvernul PNL ia asemenea decizii și felul în care alte guverne își anunță credincioșii de anularea unor asemenea evenimente majore. Luați de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani străbat mii de kilometri ca să ajungă acolo. Credeți că guvernul saudit le-a spus de pe azi pe mâine că pelerinajul nu se mai ține? Nu! Le-au spus cu luni de zile în avans tocmai pentru ca oamenii să știe. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui.

”Pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise”

Asta înseamnă respect pentru oameni, pentru credința lor. Asta înseamnă să-ți pese mai mult de ei decât de voturile lor. Nu uitați că de Paște dl Iohannis ne-a spus să stăm în case sau după sărbătorile pascale vor fi înmormântări! Pe scurt, Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!

Este anul în care nu sunt la Iași alături de credincioșii ortodocși, dar asta nu înseamnă că nu mă gândesc la ei. Fie ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să ne ocrotească și să ne călăuzească în vremurile acestea grele!”, scrie Călin Popescu-Tăriceanu pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Operaţiuni dramatice de salvare în Turcia. Bilanţul victimelor
x close