Antena 3 CNN Actualitate Călin Stoia a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Călin Stoia a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Călin Stoia a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iul 2012   •   13:46

Omul de afaceri Călin Stoia, judecat pentru trafic de influenţă într-un dosar separat de cel de corupţie în care este judecat şi fostul primar al Clujului Sorin Apostu, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare, sentinţa nefiind definitivă, scrie Mediafax.
   
Sentinţa poate fi atacată cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Cluj.
   
Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia, cercetat în cauza în care este acuzat şi fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, într-un alt dosar după ce ar fi promis unor persoane că va interveni pe lângă funcţionari publici din Guvern pentru alocarea de bani prin HG pentru o comună vâlceană.
   
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia în acest dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, informa, în 21 decembrie 2011, DNA.
   
În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că, în 28 august 2011, Călin Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea. Suma ar fi fost provenită din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011.
  

×
Subiecte în articol: coruptie Sorin Apostu recurs
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close