Antena 3 CNN Actualitate Camera Deputaţilor a adoptat modificările Codului penal și Codului de procedură penală

Camera Deputaţilor a adoptat modificările Codului penal și Codului de procedură penală

Camera Deputaţilor a adoptat modificările Codului penal și Codului de procedură penală
24 Apr 2019   •   13:11

UPDATE Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

Proiectul legislativ care prevede modificarea Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi pentru 81 împotrivă şi două abţineri.

La rândul său, proiectul legislativ pentru modificarea Codului procedură penală a fost adoptat cu 181 „pentru”, 83 „împotrivă” şi o abţinere.

Știre inițială

Modificările aduse codurilor penale ajung azi la votul final în Camera Deputaţilor. 

La dezbaterile de ieri din comisia specială, unde s-au analizat articolele declarate neconstituţionale de judecătorii CCR, a fost scandal uriaş între putere si opozitie. 

În cele din urmă, codul penal şi cel de procedură penală au fost adoptate în forma venită de la Senat.

Propunerile parlamentarilor Opoziţiei au fost respinse prin vot. Printre ele, amânarea dezbaterilor pe amendamentele celor două acte normative până după vizita membrilor Comisiei de la Veneţia în România. 

Deputaţii vor da votul final asupra modificărilor în şedinţa de plen, după ce Senatul a votat deja modificarea Codului Penal. Pentru ca cele două coduri să fie adoptate în forma dorită de PSD-ALDE, va fi nevoie de voturile UDMR şi ale minorităţilor.

×
Subiecte în articol: modificare Camera Deputatilor
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close