Antena 3 CNN Actualitate Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind RCA

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind RCA

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind RCA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    16 Mai 2017   •   14:53

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 226 voturi ''pentru'', 25 ''împotrivă'' şi 4 abţineri, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Potrivit articolelor adoptate, persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente. Excepţiile sunt persoanele fizice şi juridice care utilizează vehicule exclusiv în scopul antrenamentelor, curselor, întrecerilor sau raliurilor, organizate legal. Pentru riscurile ce derivă din aceste activităţi, proprietarii de vehicule sau organizatorii competiţiei se pot asigura facultativ.

Textul prevede că tariful de referinţă - prima de asigurare cu caracter orientativ determinată pe baza datelor statistice de la nivelul pieţei de asigurări RCA - va fi calculat pe baza unei formule. Tariful de referinţă se calculează semestrial de către o societate cu expertiză recunoscută în domeniu, contractată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după formulă, şi se publică de ASF, au stabilit deputaţii.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: proiect de lege RCA Camera Deputatilor
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close