Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini din interiorul camerelor internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire

Primele imagini din interiorul camerelor internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire

Jurnaliștii Antena 3 CNN au ajuns la camerele în care se aflau cei patru elevi în momentul în care peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste ei.

Primele imagini din interiorul camerelor internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    20 Dec 2023   •   12:42

”În spatele meu este dormitorul în care se afla David. Undeva aici, la parter, era în pat în momentul în care clădirea s-a prăbușit și tavanul a căzut peste el. 

Practic, întreaga structură de rezistență a cedat, inclusiv acoperișul, grinzile de susținere, pereții abia dacă se mai susțin acum. 

Așa arată și o parte din șanțul săpat de muncitori. Spun anchetatorii că este vorba despre un șanț care a fost săpat la o adâncime care depășește 2 metri, cu toate că aici nu trebuia săpat la o adâncime de puțin peste un metru” a explicat Laurențiu Rădulescu, reporter Antena 3 CNN. 

Între timp, patronul firmei care executa lucrările de reabilitare în curtea internatului din Odorheiu Secuiesc a fost reținut pentru ucidere din culpă și riscă să fie arestat preventiv.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Totodată, au loc mai multe anchete de amploare, iar autoritățile urmează să facă și o expertiză tehnică a clădirii.  

Într-o declarație exclusivă pentru Antena 3 CNN, patronului firmei de construcții spune că el a dat ordinul, fără să ia în calcul faptul că peretele clădirii s-ar putea prăbuși peste elevii cazați acolo.  

În egală măsură, edilul din Odorheiu Secuiesc spune că exista autorizație de construcție, dar că proprietarul internatului este Biserica Romano Catolică și că aceasta a aprobat lucrările. 

Tragedia putea fi evitată, dacă nu se săpa atât de aproape de fundație, spun clar reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții. Asta în timp ce Ministrul Educației a declarat că internatul nu era expertizat seismic, cu toate ca este vorba despre o clădire veche de peste 100 de ani.  

În acest moment, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș.  

Sunt cercetări in rem pentru ucidere din culpă și 3 infracțiuni de vătămare corporală din culpă. La fața locului, la momentul actual, nu se poate efectua o cercetare la fața locului mai amplă, întrucât spațiul respectiv nu este asigurat, existând riscul de a se produce o nouă tragedie.

×
Subiecte în articol: Odorheiu Secuiesc internat
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close