”În spatele meu este dormitorul în care se afla David. Undeva aici, la parter, era în pat în momentul în care clădirea s-a prăbușit și tavanul a căzut peste el.
Practic, întreaga structură de rezistență a cedat, inclusiv acoperișul, grinzile de susținere, pereții abia dacă se mai susțin acum.
Așa arată și o parte din șanțul săpat de muncitori. Spun anchetatorii că este vorba despre un șanț care a fost săpat la o adâncime care depășește 2 metri, cu toate că aici nu trebuia săpat la o adâncime de puțin peste un metru” a explicat Laurențiu Rădulescu, reporter Antena 3 CNN.
Între timp, patronul firmei care executa lucrările de reabilitare în curtea internatului din Odorheiu Secuiesc a fost reținut pentru ucidere din culpă și riscă să fie arestat preventiv.
Totodată, au loc mai multe anchete de amploare, iar autoritățile urmează să facă și o expertiză tehnică a clădirii.
Într-o declarație exclusivă pentru Antena 3 CNN, patronului firmei de construcții spune că el a dat ordinul, fără să ia în calcul faptul că peretele clădirii s-ar putea prăbuși peste elevii cazați acolo.
În egală măsură, edilul din Odorheiu Secuiesc spune că exista autorizație de construcție, dar că proprietarul internatului este Biserica Romano Catolică și că aceasta a aprobat lucrările.
Tragedia putea fi evitată, dacă nu se săpa atât de aproape de fundație, spun clar reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții. Asta în timp ce Ministrul Educației a declarat că internatul nu era expertizat seismic, cu toate ca este vorba despre o clădire veche de peste 100 de ani.
În acest moment, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș.
Sunt cercetări in rem pentru ucidere din culpă și 3 infracțiuni de vătămare corporală din culpă. La fața locului, la momentul actual, nu se poate efectua o cercetare la fața locului mai amplă, întrucât spațiul respectiv nu este asigurat, existând riscul de a se produce o nouă tragedie.