Antena 3 CNN Actualitate Câmpulung Muscel: Medic urmărit penal, în cazul gemenilor născuţi prematur

Câmpulung Muscel: Medic urmărit penal, în cazul gemenilor născuţi prematur

Câmpulung Muscel: Medic urmărit penal, în cazul gemenilor născuţi prematur
Sursa foto: Foto: Videonews
22 Noi 2010   •   20:23

Autorităţile locale din Argeş au întocmit un dosar penal pe numele medicului şef al Secţiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, Marieta Ştefănescu, pentru neglijenţă în serviciu, în cazul gemenilor născuţi prematur, la şase luni, informează Mediafax.

"Poliţiştii au început cercetările în acest caz, ne-am autosesizat, iar până acum medicul şef de la Neonatologie este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu. Ancheta continuă, iar la finalizare vom înainta cazul procurorilor din Câmpulung Muscel", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, agent şef Laura Folea, transmite corespondentul .

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, cercetările în acest caz continuă cu medicul în stare de libertate, iar la finalizare dosarul va fi înaintat pentru soluţionare Parchetului Judecătoriei Câmpulung Muscel.

Dacă va fi găsită vinovată de către instanţă de negiljenţă în seriviciu, Marieta Ştefănescu riscă o pedeapsă cu închisoarea între o lună şi doi ani sau amendă.

Cei doi gemeni născuţi prematur, la şase luni, la maternitatea din Câmpulung Muscel au fost transferaţi, în noaptea de joi spre vineri, la Maternitatea Polizu din Bucureşti, după ce tatăl copiilor i-a reclamat subsecretarului de stat Raed Arafat că micuţii, născuţi cu zece zile înainte, nu au beneficiat de îngrijire corespunzătoare, nefiind ţinuţi în incubator şi nu ar fi fost înregistraţi, la naştere, în documentele spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut o anchetă amănunţită în cazul gemenilor născuţi prematur, la şase luni, la maternitatea Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, după ce joi a fost sezizat că bebeluşii nu sunt îngrijiţi corespunzător.

În momentul de faţă, gemenii sunt internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Polizu din Capitală şi beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate.


×
Subiecte în articol: Campulung Muscel dosar penal
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close