Antena 3 CNN Actualitate Candidatul la funcția de cancelar, susținut de Angela Merkel, greșeală la urne în ziua alegerilor

Candidatul la funcția de cancelar, susținut de Angela Merkel, greșeală la urne în ziua alegerilor

Liderul Uniunii Creştin Democrate (CDU) și candidatul susținut de Angela Merkel la funcția de cancelar al Germaniei, Armin Laschet, a făcut o greșeală în ziua votării.

Candidatul la funcția de cancelar, susținut de Angela Merkel, greșeală la urne în ziua alegerilor
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    26 Sep 2021   •   21:07

Armin Laschet a omis să ascundă buletinul de vot în faţa camerelor de filmat, aşa cum prevede Codul Electoral. Acesta nu şi-a împăturit buletinul de vot, astfel că toată lumea a putut vedea unde a pus cele două bife candidatul la funcția de cancelar.

Potrivit Deutsche Welle, votul său nu a fost anulat și este valid.

Peste 60 de milioane de cetățeni germani își aleg astăzi membrii celui de-al douăzecilea Bundestag. În urma scrutinului va fi stabilit și noul cancelar. Este finalul unei ere, după ce Angela Merkel a condus Germania timp de 16 ani.

Angela Merkel a lansat sâmbătă un apel pentru a-l vota pe conservatorul Armin Laschet, în numele „viitorului” Germaniei, în ultimul său miting din ajunul alegerilor.

"Pentru ca Germania să rămână stabilă, Armin Laschet trebuie să devină cancelar federal", a afirmat ea.

Armin Laschet este un moderat de dreapta ce doreşte revenirea la cheltuieli publice limitate, este în favorea unei tranziţii verzi, dar treptată, în aşa fel încât să nu perturbe economia.
 


 

×
Subiecte în articol: Germania alegeri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close