Antena 3 CNN Actualitate Rata de incidență în București, sub 3,5 la mia de locuitori. Prefectul anunță ridicarea restricțiilor

Rata de incidență în București, sub 3,5 la mia de locuitori. Prefectul anunță ridicarea restricțiilor

Capitala ar putea scăpa astăzi de mai multe restricții. Rata de infectare la 14 zile a ajuns acum sub 3,5 cazuri la mia de locuitori. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București s-ar putea întruni chiar astăzi să ia o decizie.

Rata de incidență în București, sub 3,5 la mia de locuitori. Prefectul anunță ridicarea restricțiilor
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    26 Apr 2021   •   11:09

”La coborârea incidenței sub 3,5 programul operatorilor economici se va desfășura până la orele 21.00 inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și tot în zilele de weekend vom putea circula până la orele 22.00 fără restricții. 

De asemenea, sălile de sport tip fitness vor putea funcționa. Acestea sunt modificările pe care le putem face la 3,5.

Astăzi convocăm Comitetul pentru Situații de Urgență, cerem și un punct de vedere de la DSP și în funcție de discuțiile respective, vom lua o decizie.

Aceste decizii sunt prevăzute deja în hotărârea de Guverna și în respectarea hotărârii de Guvern le luăm, însă, în continuare trebuie să respectăm măsurile celelalte de siguranță pentru ca rata de incidență să scadă din ce în ce mai mult”, a spus prefectul Capitalei. 

Din păcate, dacă rate de infectare nu își va menține trendul scăzător, Capitala va reveni la restricții. 

”Evident, conform hotărârii de Guvern, dacă rata de infectare va crește, vom reveni la scenariul pe care îl avem astăzi. Având în vedere trendul scăzător destul de consistent din ultimele săptămâni, e puțin probabil să se schimbe de la o zi la alta. Tocmai de aceea există un buffer de 0,5 puncte procentuale, însă nu la 3,5 se va schimba, ci pe trendul urcător trebuie să știm că la rata de infectare de 4 se schimbă”, a mai declarat Alin Stoica la Antena 3. 

Acesta a afirmat că, dacă numărul de cazuri continuă să scadă la nivelul Capitalei, se vor putea deschide și restaurantele și sălile de spectacol. 

”Dacă se menține trendul scăzător și în următoarea săptămână, este posibil să ajungem la data de 3 la mie, în momentul în care avem rata de infectare de 3, atunci putem să vorbim și despre deschiderea parțială a restaurantelor, dar și a sălilor de spectacol. Și acestea sunt așteptate”, a mai spus prefectul. 

×
Subiecte în articol: Alin Stoica restricţii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close