Antena 3 CNN Actualitate Serviciul Car Sharing, activ şi în România. Iată cum îl poţi folosi!

Serviciul Car Sharing, activ şi în România. Iată cum îl poţi folosi!

Serviciul Car Sharing, activ şi în România. Iată cum îl poţi folosi!
30 Oct 2015   •   09:25

Car Sharing! O nouă modalitate de închiriere a maşinilor, folosită de ani de zile în alte ţări europene, va fi în curând implementată în România, la Cluj-Napoca. Oamenii vor putea să îşi închirieze maşini din faţa blocului şi să le lase direct la destinaţia stabilită de ei. Acolo, lasă cheia într-un compartiment şi închid maşina cu ajutorul aplicaţiei de pe mobil.

Astfel, maşina este pregătită pentru următorul client. Iar totul costă doar un leu pe minut.
 
Cei care nu au maşina personală şi nu agreează nici ideea de a circula cu taxiul, au la dispoziţie serviciul de car-sharing. Momentan, este valabil doar în Cluj-Napoca. Pentru a închiria maşina, e nevoie ca utilizatorul să se înscrie în aplicaţie.

Cheile sunt plasate într-un compartiment, iar clientului nu îi mai rămâne decât să pornească la drum. Maşinile vor fi poziţionate în oraş la distanţe de minimum 5 minute.

Închirierea unei astfel de maşini costă 1 lei pe minut.

Prin car sharing, şoferul nu trebuie să îşi facă griji în privinţa consumului de combustibil sau a plăţii parcării. Totul e inclus în tariful standard.

Deşi serviciul este înca în faza de testare, peste 500 de şoferi s-au înscris pentru a folosi maşinile. Dupa Cluj, fondatorii serviciului intenţionează să se extindă şi în Timişoara şi Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca masina
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close