Antena 3 CNN Actualitate Care sunt temerile românilor? 84% din populaţie crede că se va întâmpla asta

Care sunt temerile românilor? 84% din populaţie crede că se va întâmpla asta

Care sunt temerile românilor? 84% din populaţie crede că se va întâmpla asta
de O.P.    |    14 Mai 2013   •   06:11

Românii se tem de creşterea preţurilor şi de scăderea veniurilor. Asta reiese dintr-studiu realizat de o companie de cercetare de piaţă. Siguranţa locului de muncă ocupă, de asemenea, un loc important în topul celor mai mari temeri ale românilor.

69 la sută dintre români se tem că veniturile lor se vor reduce în acest an. În plus, aproape jumătate dintre români au temeri legate de siguranţa locului de muncă. 

E drept procentele sunt ceva mai mici faţă de cele înregistrate cu un an în urmă când aproape 80 la sută dintre români se temeau de reducerea veniturilor, iar peste 60 de siguranţa locurilor de muncă.

Românii se tem însă înr-o masură la fel de mare de faptul că preţurile ar putea creşte. La fel ca în 2012, 84 la sută dintre respondenţii cred acest lucru, potrivit studiului. În aceste condiţii, reducerea la sânge a cheltuielilor a ajuns o practică obişnuită la români. Cei mai mulţi au folosit mai puţin maşina personală şi au cheltuit mai puţini bani pentru vacanţe.

Cei care nu au reuşit, nici aşa, să se încadreze în buget s-au împrumutat sau şi-au amanetat diverse bunuri. Sunt şi români care au fost nevoiţi să taie din cheltuielile pentru  mâncare, îmbrăcăminte sau produse de îngrijire personală.

De asemenea, tot mai mulţi români fac ore suplimentare la serviciu sau îşi caută un al doilea job.

Studiul Daedalus Millward Brown a fost realizat, în perioada 12-19 februarie 2013, pe un eşantion de 1.000 de persoane din mediul urbnan, cu vârste între 18-65 ani.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close