Antena 3 CNN Actualitate Cariera bate viaţa personală. Românii cu funcţii de conducere pun pe primul plan succesul profesional

Cariera bate viaţa personală. Românii cu funcţii de conducere pun pe primul plan succesul profesional

Cariera bate viaţa personală. Românii cu funcţii de conducere pun pe primul plan succesul profesional
Sursa foto: Foto: libertyviral.com
de M.Z.    |    26 Dec 2014   •   19:17

Românii cu funcţii de conducere îşi sacrifică viaţa personală pentru succesul profesional. Un studiu realizat de o companie din domeniul resurselor umane arată că cei mai mulţi stau la muncă peste 10 ore pe zi sau lucrează şi după program, de acasă.

Mai mult, managerii români, dornici de succes în carieră, îşi pun în pericol şi viaţa de familie.

Jumătate dintre managerii români stau la muncă în jur de 10 ore pe zi. Mai exact, 46% dintre cei chestionaţi spun că rar au plecat de la serviciu imediat după terminarea programului. La acest procent se adaugă şi cei 18% dintre manageri care petrec la muncă 12 ore pe zi.

Circa 9% dintre cei chestionaţi stau şi mai mult peste program, chiar şi 13 - 14 ore.

Deşi petrec atâtea ore la locul de muncă, angajaţii cu funcţii de conducere îşi iau de lucru şi acasă. 90% dintre ei recunosc că cel puţin o dată pe săptămână îşi termină munca la domiciliu. Doar 5% dintre cei chestionaţi spun că ajung să facă asta foarte rar.

Pe de altă parte, mulţi angajaţi români lucrează şi în week-end. Potrivit sondajului, 9% dintre ei lucrează în fiecare sâmbătă şi duminică, în timp ce 18% vin la muncă la sfârşitul săptămânii de două ori pe lună. 73% spun că trec pe la birou, în week-end, o dată pe lună.

În aceste condiţii nu este de mirare că 28% dintre managerii români ratează destul de des evenimentele de familie sau întâlnirile cu prietenii, în timp ce 45% recunosc că uneori au ales munca în loc de viaţa personală.


×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close