Antena 3 CNN Actualitate Carnea mistreţilor vânaţi la Balc va fi donată unor cămine de vârstnici şi copii

Carnea mistreţilor vânaţi la Balc va fi donată unor cămine de vârstnici şi copii

Carnea mistreţilor vânaţi la Balc va fi donată unor cămine de vârstnici şi copii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Ian 2012   •   19:51
Carnea mistreţilor împuşcaţi la tradiţionala vânătoare de pe domeniul de la Balc, judeţul Bihor, va fi donată unor cămine pentru vârstinici şi copii, după ce va fi supusă analizelor, conform Mediafax.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Sorin Hodişan, a arătat că 254 de mistreţi au fost omorâţi în această vânătoare la Balc.

"În cele două zile au fost vânaţi 254 de mistreţi, ceea ce reprezintă doar o mică parte din efectivul existent la Balc", a declarat Hodişan.

El a explicat că, duminică, angajaţi ai DSVSA au prelevat probe de la toate animalele vânate pentru efectuarea analizelor serologice, virusologice şi bacteriologice, în urma cărora să se constate dacă acea carne este corespunzătoare pentru consumul uman, iar animalele nu au fost bolnave de trichineloză sau de pestă porcină.

În cazul în care analizele vor arăta că animalele au fost sănătoase, cea mai mare parte din carne va fi donată, la fel ca şi în anii trecuţi, unor centre de îngrijre a copiilor şi bătrânilor.

Vânătoarea de la Balc este organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac carne mistreti copii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close