Antena 3 CNN Actualitate Cât costă acum pe internet o adeverință de vaccinare falsă

Cât costă acum pe internet o adeverință de vaccinare falsă

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează cu privire la existența pe internet a unor oferte de vânzare de adeverințe de vaccinare false. Vânzătorii nu se feresc să intre în contact cu posibilii cumpărători și îi asigură de discreție totală.

BeFunky-collage(1)
de Gabriel Dano    |    20 Iul 2021   •   18:44

Prețul unei astfel de adeverințe false de vaccinare este 60 de euro, aproximativ 300 de lei.

“Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o ”ofertă” pentru falsificarea adeverinţei de vaccinare, care ar certifica faptul că deţinătorul a trecut prin acest proces. Vorbim despre falsificarea unui document, acţiune ce atrage automat consecinţe penale. Cei care falsifică aceste adeverinţe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals”, menţionează CERT-RO, într-o postare publicată, marţi, pe propria pagină de Facebook.

Cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO pot transmite datele despre incident şi la adresa de e-mail [email protected] pentru a accelera investigaţia, mai spune sursa citată.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close