Antena 3 CNN Actualitate Cât costă o viață? NEGOȚ cu INIMI DE COPII - imagini uimitoare

Cât costă o viață? NEGOȚ cu INIMI DE COPII - imagini uimitoare

Cât costă o viață? NEGOȚ cu INIMI DE COPII - imagini uimitoare
Sursa foto: Foto: photohome.com
10 Oct 2012   •   22:17

Fără legi potrivite şi cu mii de cupluri infertile, România a ajuns ţara unde copiii se comandă ca la piaţă! Pentru 10 mii de euro, găseşti oricând o femeie dispusă să îţi aducă pe lume un copil. Mamele surogat au ajuns o afacere neagră. Chiar dacă ştiu că riscă ani grei de închisoare, româncele sărace îşi scot fertilitatea la vânzare fără nicio tresărire. Nu tresar nici autorităţile, care ştiu fenomenul de ani de zile.

”Eu, de exemplu, dacă ar fi să fac chestia asta n-o fac pe cinci mii, zece mii de euro pentru că e destul de riscant, să zicem aşa”, spune o mamă surogat.

”Da, sunt căsătorită! Când va fi sarcina în trei luni şi sigur va merge mai departe, eu cu soţul, dumneavoastră cu soţia, mergem la un notar şi declarăm că am avut o relaţie extraconjugală între mine şi dumneavoastră şi recunoaşteţi copilul. Nu putem să spunem adevărul pentru că nu este legal ceea ce facem! Eu sunt învăţătoare!” spune altă femeie.


40 - 50 de mii de euro.... e preţul pus de o femeie pentru a aduce pe lume un copil. Pentru nişte străini. O sumă mare pentru cei mai mulţi dintre noi, una de luat în calcul de către cei care trăiesc neputinţa de a concepe un copil. O negociere cu drame de ambele părţi -  disperarea celei care vrea urmaşi, de o parte, şi disperarea unei mame care nu mai are cu ce să-şi hrănească pruncii, de cealaltă. Sau, cum e cazul Alexandrei, care nu mai are o casă pentru ei.

”M-am gândit să fac asta pentru că noi am avut o casă, nu am mai putut să o plătesc, a trebuit să o dau la bancă, deci când am dat anunţul am pierdut pur şi simplu casa la copii, asta a fost o chestie pentru care fac orice, ca să aibă şi ei o casă” declară Alexandra.

Internetul e plin de anunţuri postate de femei care vor să poarte în pântece un copil pe care să-l dea apoi alteia. Pentru unele dintre ele a devenit deja o afacere. Una cu reguli precise.

Banii vin la pachet cu riscul de a înfunda puşcăria. O femeie care e prinsă că face o astfel de tranzacţie riscă 7 ani de închisoare potrivit legii adopţiei. Dar, cele care postează anunţurile ştiu precis cum să ocolească legea.

Nu e legal, dar se întâmplă. În cele mai multe cazuri mama surogat este inseminată, artificial, cu sperma celui care nu poate avea copii cu partenera de viaţă. În rare cazuri mama surogat e supusă unei fertilizări în vitro. Chiar dacă ar vrea să afle dacă fac procedurile... cui trebuie, medicii, în cele mai multe cazuri, habar nu au de tranzacţiile din spate.

O simplă lege ar putea ajuta cuplurile care nu pot face copii să găsească o mamă surogat în condiţii decente. Fără să  plătească o avere şi având un contract drept garanţie că femeia nu se va răzgândi după 9 luni şi nu va păstra copilul.

Iar fără lege, cuplurile care nu pot face copii trăiesc o dramă dublă. Pe lângă infertilitate trebuie să accepte şi ideea că nu pot primi ajutor de la cei dispuşi să-l ofere dezinteresat.

Statisticile oficiale arată că peste 50 de cupluri apelează la mame surogat în fiecare an, în România. În realitate, spun specialiştii, cifrele sunt mult mai mari.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close