Antena 3 CNN Actualitate "Trebuie să ne pregătim de valul trei al pandemiei". Medic: Toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID

"Trebuie să ne pregătim de valul trei al pandemiei". Medic: Toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID

România trebuie să se pregătească pentru valul trei al pandemiei de coronavirus, a atenţionat managerul Institutului Matei Balş, vineri, în exclusivitate, la Antena 3.

"Trebuie să ne pregătim de valul trei al pandemiei". Medic: Toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    26 Feb 2021   •   16:12

Azi s-au înregistrat cu o mie de cazuri COVID mai multe faţă de săptămâna trecută, iar medicii spun că vor fi din ce în ce mai multe infectări. 

Dr. Apostolescu: România trebuie să se pregătească pentru un foarte posibil val trei al pandemiei

"România trebuie să se pregătească pentru un foarte posibil val trei al pandemiei, chiar dacă acum traversăm o perioadă de acalmie faţă de ce am avut în toamnă, o nouă reizbucnire a pandemiei este mai mult decât posibilă.

Pandemia este a noastră a tuturor şi toate segmentele sectorului medical trebuie să fie pregătite să primească şi să îngrijească pacienţi COVID", a atenţionat managerul interimar de la Institutul Matei Balş, dr. Cătălin Apostolescu, vineri, în exclusivitate la Antena 3.

Medicul a vorbit, din nou, şi despre o posibilă clacare a sistemului, motiv pentru care toate spitalele ar trebui să poată să trateze şi pacienţi cu COVID-19, a mai spus dr. Apostolescu, medicul care a tratat primul pacient COVID.

Cătălin Apostolescu: Trebuie ca toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID

"Într-o primă fază, desemnarea unor anumitor spitale a putut să funcţioneze, însă dacă numărul creşte, trebuie ca toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID şi să asigure asistenţă medicală şi pentru ceilalţi pacienţi, în acelaşi timp.

În plus, logica ne spune că un al treilea val are şanse mai mari să fie mai puternic ca valurile de până acum", a precizat medicul.

Cât priveşte noile tulpini ale virusului, medicul spune că nu neapărat acestea sunt importante, cât numărul bolnavilor.

Dr. Apostolescu: La 10.000 de cazuri pe zi, sistemul poate ceda în orice secundă

"Din punctul meu de vedere, nu neapărat tulpinile sunt importante, cât numprul de cazuri, iar un număr mare de cazuri va duce la colapsarea sistemului sanitar.

Niciun sistem sanitar din lume nu poate fi dimensionat încât să primească toţi pacienţii care pot apărea într-o pandemie. De aceea, trebuie să facem eforturi susţinute pentru sistemul sanitar.

Undeva la 10.000 de cazuri pe zi, sistemul nostru este întins la maximum şi poate ceda în orice secundă", a atenţionat dr. Cătălin Apostolescu.

 

×
Subiecte în articol: cătălin apostolescu val trei COVID-19
Parteneri
Sondajul care arată cu cine ar vota bucureștenii la alegerile locale
x close