Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii din ancheta primarului fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: ”Știa și ea”

Noi detalii din ancheta primarului fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: ”Știa și ea”

Carmina Pricopie, jurnalist de investigație Antena 3 CNN, a comentat imaginile în care primarul Cătălin Cherecheș este surprins în timp ce se pregătea să fugă din țară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   17:28

Antena 3 CNN a oferit imagini în exclusivitate cu primarul Cătălin Cherecheș, care la ora 04:00 fuge prin spatele casei.

La ora 04:00 dimineața primarul Cătălin Cherecheș părăsește locuința şi pleacă prin spatele casei. Camere de supraveghere au surprins acest moment. 

Este îmbrăcat cu un hanorac, iar pe umăr poartă o geantă. Este exact ca în descrierea pe care o face şoferul care l-a dus până la Satu Mare.

Tot şoferul a declarat faptul că primarul Cherecheș era stresat, panicat şi că i-a scris pe parbriz destinația unde dorea să ajungă. 

De asemenea, Cătălin Cherecheș i-a înmânat şoferului un bileţel şi un plic cu bani. 

Carmina Pricopie, jurnalist d einvestigație Antena 3 CNN, a dat detalii din anchetă și a comentat și imaginile surprinse pe camerele de supraveghere. 

”Cert este că din cale mesaj transmis se vedea foarte clar că știa ce-l așteaptă, știa că va urma o condamnare.

Ce mi se pare important e că vorbim de atâtea zile despre dacă se putea sau nu se putea face filaj, în mod legal, pe dosarul pe care a fost condamnat, nu aveau anchetatorii nicio pârghie pentru a-i pune filaj, așa cum am văzut în filme: o mașină, o cameră, o valiză, telefon, orice, dar mai există un dosar.

Cel în care socrii săi au fost arestați, în care, beneficiarul în mod legal, dacă flagrantul nu ar fi reușit și banii ar fi fost transmiși, doamna judecătoare nu ar fi făcut denunț la DNA, beneficiarul în mod real era Cătălin Cherecheș.

Iar din acel referat de arestare, am înțeles că mama lui ar fi știut ceva, se vorbește în acele interceptări despre referiri la părinții lui Cătălin Cherecheș, soția sa a fost pusă sub acuzare în acest dosar, dumneai este suspectă, deci știa și ea despre faptul că părinții săi fac toate eforturile pentru a-i cumpăra libertatea, pentru că despre asta este vorba în acest dosar.

Citește și: Unde s-ar ascunde Cătălin Cherecheș. Anchetatorii au o nouă pistă pentru găsirea primarul fugar din Baia Mare

Mai mult decât atât, pe 29 septembrie, atunci când instanța de judecată a dat acel control judiciar, în încheierea de ședință se spune negru pe alb că acest control judiciar este pentru a nu-i permite lui Cătălin Cherecheș să se sustragă de la executarea pedepsei, deci se știa.

În acest dosar al socrilor, ar fi putut Cătălin Cherecheș să fie sub un mandat de supraveghere tehnică dat de către o instanță de judecată, la cererea procurorilor DNA.

Supravegherea tehnică poate să însemne interceptare, telefon, ambientală, filaj, orice pentru a-l ține sub observație 24 de ore din 24 sub atenta monitorizare a polițiștilor de la Operațiuni Speciali căci cu ei lucrează DNA în astfel de situații. 

Și, foarte important, am văzut în acel comunicat de presă emis duminică-seara de către Ministerul de Interne, că printre celelalte măsuri luate în acest caz  a fost înlocuit și șeful Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj. Este acea formațiune care are în subordine și județul Maramureș.

Noi am întrebat dacă are legătură și cu cazul Cherecheș, ni s-a spus că nu, într-adevăr, această formațiune era anunțată într-un amalgam de măsuri, așa încât să se creeze o nebuloasă și să nu-ți dai seama despre ce e vorba”, a declarat Carmina Pricopie.

Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv vineri, 24 noiembrie, la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj, a plecat din țară în acea dimineață, intrând în Ungaria pe la vama Petea, din județul Satu Mare, cu cartea de identitate a unei rude, a anunțat sâmbătă dimineață, 25 noiembrie, Poliția de Frontieră.

Cherecheș a fost dat în urmărire și a fost emis mandat european de arestare.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close