Antena 3 CNN Actualitate Raed Afarat: Medicul Cătălin Denciu este singurul dintre răniţii de la Piatra Neamţ care va fi transferat în Belgia

Raed Afarat: Medicul Cătălin Denciu este singurul dintre răniţii de la Piatra Neamţ care va fi transferat în Belgia

Secretarul de stat Raed Arafat susţine că, în afara medicului care a suferit arsuri în timp ce încerca să îi salveze pe pacienţii din secţia ATI cuprinsă de flăcări, nu există alţi răniţi în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia.

Raed Afarat: Medicul Cătălin Denciu este singurul dintre răniţii de la Piatra Neamţ care va fi transferat în Belgia
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2020   •   08:10

"Nu avem alţi pacienţi care să necesite transfer în Belgia din cauza incendiului. Ce avem acum sunt pacienţii cu SARS-CoV-2, ca şi alţi pacienţi din ţară, care au fost transferaţi la terapie intensivă la Leţcani", a declarat Arafat la finalul şedinţei de urgenţă care s-a desfăşurat la sediul Ministerului de Interne.

Întrebat dacă mai există medici răniţi în incendiu, în afara celui care urmează să fie transferat în Belgia, Raed Arafat a răspuns că acela este singurul.

Secretarul de stat a mai spus că mai sunt două asistente medicale care au suferit arsuri pe suprafeţe mici ale corpului, la membrele inferioare.

Acestea nu necesită transfer şi sunt îngrijite local în condiţii bune, a precizat Arafat.

Medicul care şi-a riscat viaţa pentru a-i salva pe pacienţi a fost adus la Bucureşti şi urma să plece, duminică dimineaţă, spre Belgia

Medicul de gardă la Secţia ATI COVID de la Spitalul din Piatra Neamţ, care a suferit arsuri de gradul grave în timp ce încerca să-i salveze pe pacienţii din secţia afectată de incendiu, a fost adus duminică dimineaţa în Bucureşti, de la Iaşi, cu o aeronavă militară.

Conform celor anunţate de autorităţi, Ioan Cătălin Denciu, 42 de ani, căsătorit şi tatăl a doi copii, urmează să primească tratament la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu Velgia Raed Arafat
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close