Antena 3 CNN Actualitate Soția medicului-erou: I-am interzis lui Nelu Tătaru lucrul acesta!

Soția medicului-erou: I-am interzis lui Nelu Tătaru lucrul acesta!

Soția medicului-erou de la Piatra Neamț i-a interzis ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să mai dea informații publice despre starea de sănătate a soțului ei.

Soția medicului-erou: I-am interzis lui Nelu Tătaru lucrul acesta!
de Laura Dinu    |    18 Noi 2020   •   12:40

Alina Denciu a luat acestă decizie după ce a aflat de la televizor că soțul ei ar fi infectat cu coronavirus. Familia a fost îngrozită. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv.

Alina Denciu, soţia medicului: Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru.

Femeia spune că nu fusese anunţată de autorităţi, deşi vorbise toată ziua cu Nelu Tătaru. Disperată, a sunat peste tot în încercarea de a afla ce s-a întâmplat.

Cei de la Floreasca... Am o colegă acolo care mi-a trimis un mesaj; au spus că testul a fost contaminat”, a fost răspunsul primit de Alina Denciu. 

Abia apoi a aflat de la medicii din Belgia, unde Cătălin Denciu a fost transferat după tragedie, că acesta este negativ. 

Orban: Testul PCR făcut în Belgia de medicul erou de la Piatra Neamț este negativ

Testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Belgia este negativ, a declarat, marți, și premierul Ludovic Orban. Acesta l-a contrazis astfel pe ministru Sănătății, Nelu Tătaru, care anunțase că medicul a fost testat pozitiv.

Din ceea ce știm noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, a spus și Ludovic Orban.

Acesta spune că starea medicului este stabilă: „Ne rugăm sa se vindece. Primele 3 zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre”.

Ludovic Orban l-a contrazis pe ministrul Sănătății care a declarat luni seara, că medicul a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgență Floreasca..

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close