Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Tolontan, mesaj dur pentru Augustin Lazăr: Nu e nimic discutabil în ce făceau procurorii în privința proceselor politice în vremea regimului comunist!

Cătălin Tolontan, mesaj dur pentru Augustin Lazăr: Nu e nimic discutabil în ce făceau procurorii în privința proceselor politice în vremea regimului comunist!

Cătălin Tolontan, mesaj dur pentru Augustin Lazăr: Nu e nimic discutabil în ce făceau procurorii în privința proceselor politice în vremea regimului comunist!
09 Apr 2019   •   16:35

Coordonatorul editorial al cotidianului Libertatea, Cătălin Tolontan, reacționează ferm la scuzele cu jumătate de gură rostite de procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe tema practicilor procurorilor în timpul regimului comunist. Practici discutabile, după cum le-a descris Lazăr, cel care a refuzat liberarea deținutului politic Iulius Filip, după cum a dezvăluit Antena 3.

"Vreme de aproape o oră, cât a ținut astăzi declarația sa de presă și întrebările care i-au urmat, Augustin Lazăr nu a rostit numele deținutului politic Iulius Filip. S-a referit la Filip cu ”respectivul”, ”autorul scrisorii, dacă aceasta e reală”, ”deținutul” și unul dintre cei ”propozabili pentru eliberare, așa cum se spunea pe atunci”. Nu e nevoie să împingi canapeaua lui Freud prin Ministerul Public, ca să înțelegi de ce nu i-a rostit procurorul general numele lui Iulius Filip. Îl doare.

Augustin Lazăr ar putea să știe că nu e nimic discutabil în ce făceau procurorii în privința proceselor politice în vremea regimului comunist! Echivocul s-a încheiat de multă vreme, domnule procuror general, ce a comis comunismul e tranșat de istorie, de lege și de decența umană. Procesele politice împotriva disidenților, precum și sentințele și detențiile care au urmat, de la Varșovia la București și de la Sofia la Berlin, au fost acte împotriva demnității și libertăților omului", scrie Tolontan.

Mai multe, pe Libertatea.

SEMNEAZĂ PETIȚIA! Decorație pentru eroul anticomunist Iulius Filip

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close