Antena 3 CNN Actualitate Câteva zeci de persoane cu steaguri şi bentiţe tricolore au protestat în Piaţa Universităţii

Câteva zeci de persoane cu steaguri şi bentiţe tricolore au protestat în Piaţa Universităţii

Câteva zeci de persoane cu steaguri şi bentiţe tricolore au protestat în Piaţa Universităţii
de N.B.    |    23 Mar 2013   •   21:59

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii purtând steaguri, bentiţe sau cocarde tricolore. Manifestaţia nu a fost autorizată de oficialităţi, relatează Mediafax.

Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17.00 în Piaţa Universităţii, unii dintre aceştia susţinând că au venit pentru a-şi exprima solidaritatea cu eleva din Covasna care ar fi fost ameninţată după ce a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră.
   
Cei prezenţi la acţiunea de protest, majoritatea tineri, au fluturat steaguri sau le-au purtat ca eşarfe, unii având banderole sau cocarde tricolore.
   
Un grup de tineri a strigat, ca la stadion, "România, România, ale, ale, ale", "Afară, afară cu ungurii din ţară", presărându-şi lozincile cu obscenităţi. De asemenea, grupul de tineri a scandat "Trianon", făcând referire la Tratatul de la Trianon din 1920.
   
Întrebată de ce a venit la această manifestaţie, o tânără de 20 de ani a spus că a venit "pentru a protesta faţă de segregarea românilor din Ţinutul Secuiesc şi pentru a demonstra că tricolorul poate şi trebuie să fie purtat în orice oraş al ţării".
   
Unii manifestanţi au venit la acţiunea de protest cu copiii, cărora le-au înfăşurat tricolorul în jurul gâtului. O femeie care a venit cu copilul la protest a pus steagul pe căruciorul acestuia. "Susţin tricolorul, o susţin pe Sabina în primul rând, de asta ne-am adunat cu toţii", a spus femeia, adăugând că nu i se pare normal "să ţi se spună că nu poţi să porţi tricolorul că e ziua ungurilor, tricolorul poţi să-l porţi oricând".
   
Acţiunea de protest de la Piaţa Universităţii nu a fost autorizată, jandarmii fiind însă prezenţi în zonă pentru a asigura ordinea. 
   
Majoritatea participanţilor la acţiunea de protest de la Universitate au plecat în jurul orei 18.30, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional rămânând aproximativ zece oameni.
   
Mitinguri de solidaritate cu eleva din Covasna au avut loc vineri în mai multe oraşe, printre care Ploieşti, Craiova, Alba-Iulia şi Cluj-Napoca.

×
Subiecte în articol: protest
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close