Antena 3 CNN Actualitate Caz revoltător. În loc de alinare, un copil rănit a primit jigniri şi ameninţări de la un medic şi o asistentă din Ploieşti

Caz revoltător. În loc de alinare, un copil rănit a primit jigniri şi ameninţări de la un medic şi o asistentă din Ploieşti

Caz revoltător. În loc de alinare, un copil rănit a primit jigniri şi ameninţări de la un medic şi o asistentă din Ploieşti
Sursa foto: Foto: www.sott.net
01 Aug 2013   •   20:34
O mamă acuză un medic şi o asistentă de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti de comportament inadecvat. Asistenta este acuzată că i-a vorbit foarte urât fetiţei de patru ani, iar medicul este acuzat că a ameninţat copilul, informează Mediafax.

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Ploieşti a cerut notă explicativă medicului şi asistentei.

"Am cerut notă explicativă atât medicului, cât şi asistentei. Vom merge în comisia de etică şi vom analiza şi, în funcţie de concluzii, vom lua măsuri. Eu nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo. Este perioadă de concedii, este foarte aglomerat, unii sunt foarte obosiţi, dar şi pacienţii au dreptul să ceară să fie trataţi cum se cuvine. E dreptul oricui să fie tratat corect. Şi noi putem fi oricând pacienţi şi e normal să îi tratăm pe ceilalţi aşa cum ne dorim noi să fim trataţi atunci când suntem pacienţi", a declaratmanagerul Spitalului de pediatrie Ploieşti, medicul Oresta Vasile.

Decizia conducerii spitalului de a cere oficial explicaţii celor două cadre medicale a fost luată după ce mama unei fetiţe de patru ani şi trei luni a povestit pe o reţea de socializare modul în care a fost tratată fiica sa, victimă a unui accident de circulaţie.

Mihaela Rus, care este şefa Secţiei teatru pentru copii din cadrul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, a declarat că în data de 23 iulie fiica sa a fost rănită într-un accident rutier.

"Avea sânge pe tot tricoul, până la brâu. Asistenta care a văzut-o a întrebat-o: "De unde vii, fă, de la război?' Apoi, în timp ce îi curăţau faţa, fetiţa plângea, era speriată, iar medicul i-a spus: "Dacă nu taci din gură, o iei!'" a povestit mama fetiţei, Mihaela Rus.

Femeia a precizat că nu va depune plângere nici la Colegiul Medicilor, şi nici la cel al asistenţilor şi că nu va face niciun alt demers legal, dar că a simţit nevoia să povestească ce i s-a întâmplat şi de aceea a postat pe reţeaua de socializare povestea sa.

"Ştiu că sunt oameni care întâmpină în spitale probleme mult mai mari. Dar asta nu înseamnă că trebuie să tăcem cu toţii" a spus actriţa.

 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close