Antena 3 CNN Actualitate Caz şocant: Femeie violată două zile şi două nopţi

Caz şocant: Femeie violată două zile şi două nopţi

Caz şocant: Femeie violată două zile şi două nopţi
Sursa foto: Foto: relationshipcoachblog.com
de S.T.    |    25 Iul 2015   •   21:53

Cazul celor şapte tineri vasluieni care au violat o adolescentă îi trezeşte amintiri dureroase judecătorului Nicolae Tănase.

Dana Grecu: Dumneavoastră, ca judecător, aţi avut vreun dosar asemănător celui de la Vaslui?

Judecător Nicola Tănase: Am avut. Dar unul extraordinar de greu. 2659/1998, Tribunalul Dâmboviţa, secţia penală. În acel dosar era vorba despre un viol în urma căruia victima, o biată femeie în jur de 30 de ani, a murit. La viol au participat mai mulţi bărbaţi şi, surprinzător, complice la acel caz a fost o femeie. Am văzut la dosar mai multe acte medicale întocmite în cursul urmăririi penale. Arătau că victima avusese mai multe leziuni în zona capului, iar pe corp, 53 de echimoze şi 15 escoriaţii. Toate fiind făcute, în opinia procurorului, doar de unul dintre violatori. Am audiat martorii şi ce am putut auzi în şedinţa de judecată pur şi simplu m-a oripilat.

Martorii fuseseră parte la viol. Toţi. De ce erau ei martori şi nu inculpaţi, aveam să aflu pe urmă. Pentru că procurorul era supărat că, dintre toţi, doar unul nu voia să recunoască fapta. Şi atunci, drept recompensă pentru cei care recunoscuseră, l-a făcut inculpat doar pe acela care nu voia să spună adevărul. Din declaraţiile acestor martori reieşea aşa: întreţinuseră relaţii sexuale două zile şi două nopţi cu victima, care a fost arsă cu mucuri de ţigară aprinse. Avea 53 de astfel de ştampile. Au mutilat-o până a devenit inconştientă. Au declarat şi în timpul urmăririi penale, şi în şedinţa de judecată, în faţa mea, că unul din ei a violat-o şi în stare de inconştienţă, şi după ce a văzut că făcuse pe ea.

Mai mult, că individul ăsta a luat-o în cârcă şi, noaptea, a aruncat-o într-un şanţ. Şi acolo, în şanţ, înainte să o abandoneze, a mai violat-o de cinci ori. Întreb fără niciun substrat: dacă ai avea cunoştinţă de acest caz, cum l-ai evalua, ce decizii ai putea să iei în cazul de la Vaslui?
Aş vrea ca judecătorii să citească acest mesaj al meu. În România, practica juridică nu e luată în seamă. Fiecare judecător e un deştept solitar şi atât de independent cât vrea, sau poate, după cum spune preşedintele Iohannis.

SURSA: JURNALUL.RO

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close