Antena 3 CNN Actualitate Caz dramatic la Târgoviște. Două femei cu Covid-19 au murit în timpul transferului către alt spital. Cum a fost posibil

Caz dramatic la Târgoviște. Două femei cu Covid-19 au murit în timpul transferului către alt spital. Cum a fost posibil

Două femei din Târgoviște au murit vineri seara în timp ce medicii de la Spitalul județean le transportau către elicopterul care trebuia să le preia și să le transporte la o altă unitate medicală specializată în tratarea pacienții Covid-19. Doctorii au fost să transfere mai mulți pacienți cu Covid-19 din cauza lipsei de personal.

Caz dramatic la Târgoviște. Două femei cu Covid-19 au murit în timpul transferului către alt spital. Cum a fost posibil
de Cristina Tudorache    |    04 Iul 2020   •   08:26

Înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19, una dintre femei suferise un accident vascular cerebral, iar cealaltă, un anevrism. Un al treilea pacient, pentru care s-a reușit transferul este un bărbat de 72 de ani, cu insuficiență respiratorie severă, intubat și ventilat mecanic, care avea în antecedent diabet, insulino-dependent. El a fost dus în Galați, într-un spital-suport COVID.

Pacienți transferați, din cauza lipsei de personal

Reprezentanții spitalului spun că au fost nevoiți să mai transfere din pacienții cu COVID-19 pentru că nu există suficienți medici raportat la numărul mare de pacienți.

Acum, la terapie intensivă sunt doar trei doctori. Pentru a face față numărului de bolnavi infectați cu noul virus ar fi nevoie de mai multe cadre medicale, spun chiar reprezentanții spitalului, nevoiți să trimită pacienți în alte județe.

“Am fost nevoiți, din cauza lipsei acute de medici specialiști de terapie intensivă, să trasferam trei dintre pacienții noștri, intubați și ventilați mecanic, către alte spitale. Din păcate, doi dintre pacienți, două doamne, de 65 de ani, nu au rezistat transferului între spital și elicopter, ele decedând în ambulanță.”, a declarat Claudiu Dumitrescu, manager SJU Târgoviște.

În Dâmbovița sunt confirmate 625 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. În toată țara, secţiile de terapie intensivă sunt arhipline, iar medicii fac eforturi uriaşe să găsească paturi libere unde să transfere pacienţii în stare gravă şi critică. 

×
Subiecte în articol: Targoviste spital
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close