Antena 3 CNN Actualitate Cazinoul Constanţa, transferat de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi reparat

Cazinoul Constanţa, transferat de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi reparat

Cazinoul Constanţa, transferat de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi reparat
02 Oct 2014   •   23:31

Cazinoul din Constanţa aparţine din nou statului. După ce a fost lăsat în paragină ani de zile, monumentul a fost transferat acum de la Consiliului Local Constanţa la Compania Naţională de Investiţii. 10 milioane de euro ar costa reabilitarea, bani proveniţi de la Guvern. Dacă în 2 ani nu încep însă reparaţiile, Cazinoul revine în administrarea municipalităţii Constanţa.

Radu Mazăre recunoaşte că până acum, reabilitarea Cazinoului din Constanţa nu a fost o prioritate pentru el.

"Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la Primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi cetăţenii României ar fi spus că sunt nebun, că în loc să construiesc case pentru 4.000 - 4.500 de oameni, de banii ăştia reparăm o clădire", a declarat acesta.

În plus, Radu Mazăre spune că, de frica DNA-ului nici nu a căutat investitori, ca să nu fie acuzat că a aranjat o licitaţie. Aşa că a convenit cu vicepremierul Liviu Dragnea ca monumentul să fie preluat de Compania Naţională de Investiţii, pentru a fi reabilitat.

"Neputând contacta şi ademeni niciun investitor privat de frica procurorilor care să nu ma ia şi să mă bage la beci cum m-au băgat în primăvară, am discutat cu vicepremierul Dragnea şi i-am spus că este o problemă a oraşului şi a ţării. «Haide să vedem dacă nu puteţi să o finanţaţi cu bani de la Guvern»", a mai spus edilul.

Soarta Cazinoului din Constanţa nu este nici acum bătută-n cuie. Chiar dacă va fi reabilitat, nu există nicio garanţie că el va putea reveni la gloria din perioada interbelică.

Cazinoul din Constanţa se află de zeci de ani în paragină, după ce autorităţile nu au găsit soluţii pentru reabilitarea lui.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close